VIDEO | Teatrul Bulandra: 73 de ani de aplauze

  • Managerul teatrului Bulandra, Catinca Maria Nistor, povesteşte cum a crescut în curtea instituţiei
  • Teatrul înfiinţat de Lucia Sturdza Bulandra în 1947 a fost condus pe rând de Liviu Ciulei şi de Alexandru Darie
  • Reprezentanţii teatrului au aniversat 73 de ani distribuind un clip cu secvenţe din producţiile instituţiei
451 afișări
 
Puţini bucureşteni nu şi-au înroşit palmele de aplauze la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra. Înfiinţat chiar de marea actriţă, teatrul împlineşte 73 de ani de existenţă astăzi, pe 17 iunie. Sub conducerea regizorului Liviu Ciulei, instituţia străbate Epoca de Aur din istoria teatrului de la noi. După Revoluţie, Teatrul Bulandra este invitat în exclusivista Uniune a Teatrelor din Europa. În anul 2002, regizorul Alexandru Darie devine directorul Teatrului Bulandra şi îi imprimă o nouă viziune artistică. După dispariţia lui Ducu Darie, Catinca Maria Nistor a devenit, la 31 de ani, managerul Teatrului. Condus de tânăra directoare, teatrul petrece la 73 de ani cu un montaj special din cele mai de succes spectacole. 
 
„Eu am terminat Şcoala Centrală. Doisprezece ani am învăţat acolo. Se ştie că Sala de la grădina Icoanei şi Şcoala Centrală împart aceeaşi curte, aşa că am crescut cu energia magia şi chiar misterul acestui teatru din care mi-am dorit să fac parte încă de mică”, spune Catinca Maria Nistor, managerul Teatrului Bulandra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici