Teatrul de Comedie îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Dinică

Teatrul de Comedie din Bucureşti îşi exprimă regretul faţă de dispariţia lui Gheorghe Dinică, decedat marţi, descriindu-l pe acesta drept "unul dintre actorii-emblemă ai teatrului şi filmului românesc".

58 afișări
Imaginea articolului Teatrul de Comedie îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Dinică

Teatrul de Comedie îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Dinică (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Maestrul Dinică face parte din generaţia care a înfiinţat, în 1961, Teatrul de Comedie", informează instituţia de spectacole.

În document este menţionat că Gheorghe Dinică a jucat pe scena Comediei în 1961 şi 1967, în "Celebrul 702" de Alexandru Mirodan, în regia Moni Ghelerter, "Svejk în al doilea război mondial" de Bertolt Brecht, în regia Lucian Giurchescu, "Nuntă la castel" de Suto Andras, în regia Lucian Giurchescu, "Procesul domnului Caragiale" de Mircea Ştefănescu, în regia David Esrig, "Umbra" de Evgheni Svart, în regia David Esrig, "Rinocerii" de Eugen Ionescu, în regia Lucian Giurchescu, "Somnoroasa aventură" de Teodor Mazilu, în regia Dinu Cernescu, "Troilus şi Cresida" de William Shakespeare, în regia David Esrig, "Capul de răţoi" de George Ciprian, în regia David Esrig, şi în "Opinia publică" de Aurel Baranga, în regia Mihai Berechet.

"Modernitatea expresiei sale artistice, legătura directă cu esenţa personajelor, figura sa cioplită în lemn de esenţă tare nu vor fi niciodată uitate", menţionează Teatrul de Comedie.

"Colectivul Teatrul de Comedie se alătură familiei îndurerate, regretând nespus trecerea în nefiinţă a marelui actor", adaugă instituţia de spectacole.

Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani.

Maestrul va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitală, autorităţile locale începând procedurile în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici