Teatrul Odeon lansează proiectul "Filmul pe scenă" cu o întâlnire cu scenaristul Răzvan Rădulescu

Teatrul Odeon din Capitală va lansa proiectul "Filmul pe scenă" - coordonat de Andreea Vălean - pe 2 decembrie, cu o întâlnire cu regizorul şi scenaristul Răzvan Rădulescu, potrivit instituţiei de spectacole.

40 afișări
Imaginea articolului Teatrul Odeon lansează proiectul "Filmul pe scenă" cu o întâlnire cu scenaristul Răzvan Rădulescu

Teatrul Odeon lansează proiectul "Filmul pe scenă" cu o întâlnire cu scenaristul Răzvan Rădulescu (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Structurat pe trei module, programul "Filmul pe scenă" dă posibilitatea regizorilor de film să repete şi să-şi prezinte munca unui public dornic să cunoască laboratorul unei astfel de producţii. Primul modul este dedicat regizorilor şi scenariştilor consacraţi, primul invitat fiind Răzvan Rădulescu.

Al doilea modul este dedicat regizorilor şi scenariştilor debutanţi, care vor lucra pe scenarii de scurtmetraj, iar în al treilea modul Andreea Vălean va analiza şi deconstrui procesul de casting, atât pentru film/ televiziune, cât şi pentru teatru/ dans.

Primul modul - în reprezentaţie unică - va avea loc la Sala Studio a Teatrului Odeon, de la ora 20.30. Evenimentul va fi un spectacol-prezentare a modului de lucru dintre regizor, operator, monteur şi şase tineri actori, selecţionaţi în urma unui casting.

Programul serii este coordonat de scenaristul şi regizorul Răzvan Rădulescu şi este compus din trei părţi: lectura unui fragment din scenariul la care acesta lucrează în prezent, un scurt montaj şi prezentarea pe ecran a rezultatului acestei filmări. Seara se încheie cu discuţii cu publicul.

Răzvan Rădulescu a studiat literatura, la Facultatea de litere, şi regia de operă, la Academia de Muzică din Bucureşti. A scris două romane şi a lucrat ca art director pentru o serie de reviste. În 1999 a început să scrie scenarii pentru filme, ca premiatele "Marfa şi banii" (regia: Cristi Puiu), "Niki şi Flo" (regia: Lucian Pintilie), "Hârtia va fi albastră" (regia: Radu Muntean) şi "Moartea domnului Lăzărescu" (regia: Cristi Puiu). A fost, de asemenea, consultant de scenariu pentru filmul lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" şi coscenarist la filmul "Marţi, după Crăciun" (regia: Radu Muntean). În 2009, Răzvan Rădulescu a coregizat filmul "Felicia, înainte de toate", împreună cu Melissa de Raaf.

Andreea Vălean este regizor de teatru, dramaturg, scenarist, producător de film şi membru fondator dramAcum. A scris piese de teatru care au fost jucate în România şi în străinătate. Astfel, piesa "Eu când vreau să fluier, fluier" a fost tradusă în limbile engleză, germană, poloneză, maghiară şi suedeză, iar textul "Unde se duce fumul" a fost jucat la teatrul Royal Court din Londra.

Andreea Vălean a scris scenariile filmelor "17 minute întârziere" (scurtmetraj în regia lui Cătălin Mitulescu, 2001), "Gerone" ( scurtmetraj în regia lui Cătălin Mitulescu, 2002), "Trafic" (scurtmetraj în regia lui Cătălin Mitulescu, film distins cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, 2004, "Ryna" (a făcut adaptarea scenariului şi dialogurile, 2004), "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (în regia lui Cătălin Mitulescu, film inclus în selecţia oficială la Cannes în 2006). Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, bazat pe textul piesei de teatru scris de aceasta, a fost distins cu Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici