Televiziunea generalistă Giga TV Bucureşti a primit licenţă audiovizuală de la CNA - Mediafax

Televiziunea generalistă Giga TV Bucureşti a primit licenţă audiovizuală de la CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, joi, licenţă audiovizuală televiziunii generaliste Giga TV Bucureşti, la solicitarea S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ, şi postului TV Giurgiu, la solicitarea Nova Force Tehnic SRL Giurgiu.

7425 afişări

Imaginea articolului Televiziunea generalistă Giga TV Bucureşti a primit licenţă audiovizuală de la CNA

Televiziunea generalistă Giga TV Bucureşti a primit licenţă audiovizuală de la CNA (Imagine: Shutterstock)

Televiziunea va emite prin satelit, zilnic, între orele7.00 - 00.30. Potrivit proiectului remis CNA, se estimeazăintrarea în emisie în maximum 15 luni de la obţinerea licenţeiaudiovizuale.

Reprezentanţii Giga TV, George Harabagiu, director executivredacţional, şi Daniel Ghita, administratorul societăţii din PiatraNeamţ, prezenţi la şedinţa CNA, au precizat că în termen de 90 dezile de la obţinerea licenţei vor fi achiziţionate materialelenecesare.

Potrivit proiectului depus la CNA, în prima etapă dedezvoltare, Giga TV va emite în Bucureşti şi în întreagazonă de est a României, urmând să se extindă în toatăţara.

Cu un format generalist, televiziunea va difuzaproducţie proprie în proporţie de 54,14% şi producţii alealtor producători - 45,86%. Vor fi difuzate programe dedivertisment şi alte tipuri de programe (35,76%), programe deinformare (25,71%), programe educative, culturale şi religioase(17,96%), filme (8,57%), publicitate (12%).

Investiţia iniţială va fi de 400.000 de euro şi ulterior va maifi alocată suma de 87.000 de euro pentru staţia sol, potrivitproiectului depus la CNA.

Finanţarea activităţii se va realiza pentru început dinîmprumuturi, dar şi din surse proprii. Societatea Sonic Media nuînregistrează nicio datorie la bugetul de stat şi a realizat înultimii doi ani profit, potrivit proiectului.

S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ îl are ca acţionar unic peAlexandru Ioan Bania, potrivit documentaţiei remise CNA.

Membrii Consiliului au votat în unanimitate pentruacordarea licenţei pentru Giga TV Bucureşti.

De asemenea, în şedinţa de joi, CNA a acordat licenţăaudiovizuală societăţii Nova Force Tehnic SRL Giurgiu, pentru TVGiurgiu. Televiziunea locală va fi una de tip generalist şi vaemite prin reţelele de comunicaţii electronice ce aparţinsocietăţilor Cabmedia Serv SRL (14 localităţi din judeţul Giurgiu)şi Media Sud SRL (70 de localităţi din judeţele Giurgiu şiTeleorman), potrivit proiectului depus la CNA.

Programul de difuzare va fi de 24 de ore pe zi, producţiaproprie ocupând 71%, iar programele altor producători - 29%.Valoarea investiţiei este de 360.000 de euro.

Acţionarii SC Nova Force Tehnic SRL Giurgiu sunt Nicolae Viorica(50%) şi Nicolae Florian (50%).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
TELEVIZIUNI ,
LICENŢĂ ,
CNA

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.