Televiziunea HBO, criticată de organizaţia PETA, după moartea unor cai folosiţi în serialul "Luck" - VIDEO

Organizaţia PETA, un grup care militează pentru drepturile animalelor, a solicitat întărirea regulilor de securitate după ce doi cai s-au accidentat în timpul filmărilor serialului "Norocul/ Luck", produs de HBO, şi au fost eutanasiaţi.

379 afișări
Imaginea articolului Televiziunea HBO, criticată de organizaţia PETA, după moartea unor cai folosiţi în serialul "Luck" - VIDEO

Televiziunea HBO, criticată de organizaţia PETA, după moartea unor cai folosiţi în serialul "Luck"

PETA susţine că în repetate rânduri, înainte de începerea filmărilor la serialul "Luck", care prezintă culisele lumii curselor de cai şi a pariurilor sportive şi îl are în rolul principal pe actorul Dustin Hoffman, a notificat HBO să-i ofere consultanţă în privinţa normelor de siguranţă pentru caii folosiţi în această producţie, însă organizaţia a fost refuzată, informează bbc.co.uk.

HBO, care colaborează cu American Humane Association (AHA), spune că au fost îndeplinite toate procedurile necesare pentru siguranţa cailor folosiţi în serial.

La rândul său, AHA a declarat că accidentele care au dus la moartea cailor s-au produs într-un interval de câteva luni - unul în timpul filmărilor la episodul pilot, iar celălalt în momentul în care au avut loc filmările celui de-al şaptelea episod.

AHA a mai spus că cei doi cai de curse s-au împiedicat şi au căzut în timpul filmării unor scurte secvenţe. "Caii au fost verificaţi imediat după producerea accidentelor de către medicii veterinari, care, în ambele cazuri, au constatat că fracturile grave suferite de animale nu pot fi operate", a mai spus AHA.

"Cea mai umană decizie care putea fi luată în aceste cazuri a fost eutanasierea cailor", a precizat AHA.

Această organizaţie a enumerat o serie de precauţii luate de producătorii serialului, printre care se numără şi faptul că fiecare cal are o limită de trei curse pe zi şi se odihneşte între aceste runde de alergări.

Într-un comunicat publicat în New York Observer, HBO a declarat că filmările la serialul "Norocul" au fost suspendate după cel de-al doilea accident al unui cal, până când producătorii, reprezentanţii AHA şi experţi în industria curselor de cai au adoptat un "protocol adiţional", special pentru secvenţele din serial în care sunt prezentate cursele.

Noul protocol include angajarea unui nou medic veterinar şi realizarea unor radiografii ale picioarelor tuturor cailor folosiţi în această producţie.

Însă, PETA a declarat că, poate, dacă producătorii serialului ar fi luat în considerare protocoalele de siguranţă pe care organizaţia le-a sugerat, aceşti cai ar fi fost încă în viaţă.

PETA a mai spus că moartea celor doi cai ilustrează "partea neagră a folosirii animalelor în producţii de televiziune, filme şi reclame comerciale".

Totodată, PETA a anunţat că, în prezent, poartă discuţii cu reprezentanţii HBO despre cum pot fi prevenite alte decese ale cailor folosiţi în acest serial.

Serialul "Norocul" este creat de David Milch, cunoscut şi pentru producţia "NYPD Blue". Primul episod al serialului a avut premiera în Statele Unite ale Americii pe 29 ianuarie, fiind difuzat şi pe HBO România pe 30 ianuarie. În Marea Britanie, primul episod va putea fi văzut pe reţeaua TV Sky Atlantic în 18 februarie.

Câştigător a două premii Oscar şi nominalizat de şapte ori de Academia de film americană, Dustin Hoffman joacă în "Norocul" rolul unui afacerist, Ace Bernstein, implicat în lumea jocurilor de noroc. Eliberat din puşcărie după trei ani, Ace îşi propune să transforme hipodromul Santa Anita într-o afacere profitabilă. Bernstein face echipă cu Gus Economou (Dennis Farina), vechiul său asociat şi, totodată, şoferul său, pentru a reveni în lumea curselor de cai. Hoffman este şi producătorul serialului "Norocul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici