Televiziunea muzicală Utv se lansează, pe 9 aprilie, în format HD

Postul muzical Utv se va lansa, pe 9 aprilie, în format HD şi va fi disponibil în cadrul serviciului de televiziune de înaltă definiţie al UPC.

348 afișări
Imaginea articolului Televiziunea muzicală Utv se lansează, pe 9 aprilie, în format HD

Televiziunea muzicală Utv se lansează, pe 9 aprilie, în format HD

Utv va fi prima televiziune muzicală din România care se lansează în format HD, evenimentul marcând şi împlinirea a cinci ani de la lansarea postului TV.

"Televiziunea HD oferă o experienţă cu totul nouă, revoluţionând imaginea şi sunetul în moduri în care nu au mai fost percepute de telespectatori până acum. De altfel, am comandat deja toate videoclipurile disponibile în format HD din grila noastră de programe", a declarat Andrei Marcu, directorul general al Utv.

Pentru început, conţinutul postului Utv HD va fi identic cu cel de pe Utv Standard Definition. Tot pentru o perioadă, advertiserii autohtoni care desfăşoară campanii pe Utv SD vor primi ca bonus difuzarea şi pe HD. "Pe măsura dezvoltării reţelelor de distribuţie, acest lucru se va schimba, Utv HD poziţionându-se pe un target aparte, derivat din dotările standard pe care trebuie să le deţii pentru a putea viziona programele propuse", se precizează în comunicat.

Pentru a putea vizualiza Utv HD, telespectatorii au nevoie de un receptor specializat (Set Top Box), care este oferit de principalii operatori de cablu, şi de un televizor LCD sau cu plasmă compatibil HD (HD ready).

Primul operator de cablu care va distribui Utv HD este UPC, treptat postul urmând să fie preluat şi de alţi operatori de cablu, se mai spune în comunicat. De asemenea, televiziunea plănuieşte şi "următorul pas", respectiv Utv 3D.

Postul muzical Utv a primit, în 16 martie, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită programe şi în High Definition (HD), pe satelit.

Televiziunea muzicală interactivă Utv s-a lansat pe 9 aprilie 2005, potrivit site-ului postului TV. Licenţa audiovizuală a postului Utv este deţinută de societatea New Trend Media SRL, ai cărei asociaţi sunt: Sorana Lavinia Urdăreanu - asociat principal (51%), Sorion International AG - Elveţia (48%) şi Victor Andrei Dumitrescu (1%). Acţionarii Sorion International AG (Elveţia) sunt Dan Ionescu Nicolae şi Hediger Walter.

Lansată la începutul lunii octombrie 2009, televiziunea HD a devenit unul dintre cele mai populare servicii oferite de UPC România, atrăgând, la doar câteva săptămâni de la lansarea sa, peste 2.000 de abonaţi. Proprietăţile televiziunii HD sunt: claritatea imaginii, rezoluţii de până la cinci ori mai mari decât la televiziunea standard şi sunet asemănător cu cel din cinematografe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici