Tenorul italian Alessandro Safina: Mi-ar plăcea să cânt la Festivalul Enescu, dacă voi fi invitat - VIDEO

Tenorul italian Alessandro Safina, aflat în România pentru a-şi promova concertul pe care îl va susţine, pe 14 aprilie, la Sala Palatului din Capitală, a declarat că i-ar face plăcere să cânte şi la Festivalul "George Enescu", dacă va fi invitat de organizatorii evenimentului.

352 afișări
Imaginea articolului Tenorul italian Alessandro Safina: Mi-ar plăcea să cânt la Festivalul Enescu, dacă voi fi invitat - VIDEO

Tenorul italian Alessandro Safina: Mi-ar plăcea să cânt la Festivalul Enescu, dacă voi fi invitat

"Mi-ar plăcea să vin să cânt la Festivalul Enescu, dacă voi fi vreodată invitat", a declarat cunoscutul tenor, într-un eveniment, organizat miercuri, la Bucureşti. Totodată, artistul a mai afirmat că printre artiştii cu care ar vrea să colaboreze se numără Bono, solistul trupei U2, şi cântăreţul italian Jovanotti, pe care îl admiră.

Muzicianul a vorbit şi despre experienţa memorabilă pe care a avut-o pe platourile de filmare ca actor, în pelicula "Tosca e altre due" (2003), regizată de Giorgio Ferrara, despre colaborarea cu alţi artişti, printre care figurează şi cântăreţul britanic Elton John, şi despre concertele viitoare, mărturisind că îl aşteaptă cu nerăbdare pe cel pe care îl va susţine împreună cu pianistul francez Michel Legrand.

"Energia pe care o transmit în muzică este generată de forţa iubirii. Iubirea este cel mai important sentiment uman pentru mine. Când eram copil, pe la 15 ani, aveam o frică imensă de a fi pe scenă. Acum, toată emoţia este transferată în inimile celor care mă ascultă. De fapt, acesta este motivul pentru care am trecut către conceptul muzical de operă rock, de aceea am vrut să îmbin muzica clasică cu cea pop, pentru a fi mai aproape de oameni", a mai spus tenorul italian, pentru MEDIAFAX.

În cadrul concertului din 14 aprilie, Alessandro Safina va evolua în acompaniamentul celor 74 de muzicieni profesionişti cunoscuţi sub titulatura "The Alexander Symphony Orchestra".

Alessandro Safina are o carieră de succes în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai importante scene de profil. Tenorul italian a cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat - "opera-rock"- după cum el însuşi îl numeşte.

Alessandro Safina a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras şi Mario Frangoulis.

Alessandro Safina a mai concertat în Bucureşti pe 7 martie 2012, pe 2 noiembrie 2009 şi pe 6 iunie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici