Tenorul român Ştefan Pop, învingătorul concursului Operalia, prezidat de Placido Domingo - VIDEO

Tenorul român Ştefan Pop şi soprana bulgară Sonya Yoncheva au fost desemnaţi, duminică, câştigătorii prestigiosului concurs Operalia, înfiinţat şi prezidat de tenorul spaniol Placido Domingo, informează nytimes.com.

140 afișări
Imaginea articolului Tenorul român Ştefan Pop, învingătorul concursului Operalia, prezidat de Placido Domingo - VIDEO

Tenorul român Ştefan Pop, învingătorul concursului Operalia, prezidat de Placido Domingo (Imagine: Captură video)

Ediţia din 2010 a concursului Operalia a fost organizată la celebra La Scala din Milano, una dintre cele mai renumite scene lirice din lume.

Acest premiu reprezintă o veritabilă rampă de lansare în cariera de solist de operă, nu doar pentru cei doi premiaţi, ci pentru toţi cei 40 de finalişti ai acestui concurs prestigios, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, pe scena teatrului Scala.

"Le-am spus deja, indiferent dacă ai câştigat sau dacă ai pierdut, vei merge acasă şi vei putea spune că ai cântat la Scala", a declarat Placido Domingo, care sărbătoreşte în acest an 40 de ani de când cântă pe scena celebrei opere din Milano.

Ştefan Pop, în vârstă de 23 de ani, a studiat muzica în România şi a debutat pe plan internaţional în rolul Alfredo din opera "La Traviata", pusă în scenă la Opera din Roma. Tenorul român a mărturisit că şi-a dorit dintotdeauna să cânte la Scala, iar victoria în acest concurs i-a întrecut chiar şi cele mai îndrăzneţe dintre visuri.

Ştefan Pop şi Sonya Yoncheva au fost recompensaţi fiecare cu câte un premiu de 30.000 de dolari.

Concursul Operalia, înfiinţat de Placido Domingo, în 1993, pentru a oferi o şansă tinerilor talentaţi, este deschis tinerilor solişti lirici cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi este organizat în fiecare an în alt oraş. Ediţia din 2010 a fost organizată în premieră în Italia.

Printre câştigătorii ediţiilor precedente se numără baritonul Erwin Schrott şi soprana Maija Kovalevska. Câştigătorul din 2005, Arturo Chacon-Cruz, a semnat, după concursul Operalia, un contract pentru a cânta în opera "Cyrano de Bergerac" alături de Placido Domingo.

Placido Domingo, născut pe 21 ianuarie 1941, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic.

De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici