Teodora Ana Mihai a fost premiată la Magritte Awards, premiile Belgiene de film. Românca a regizat drama „La Civil”

Românca Teodora Ana Mihai a fost premiată la Magritte Awards, premiile belgiene de film, pentru drama „La Civil”, care a primit distincţia de cea mai bună producţie flamandă. Lungmetrajul a debutat, anul trecut, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, unde a fost recompensat cu „premiul pentru curaj” („Prix de l’Audace”) al secţiunii „Un Certain Regard”.

452 afișări
Imaginea articolului Teodora Ana Mihai a fost premiată la Magritte Awards, premiile Belgiene de film. Românca a regizat drama „La Civil”

Teodora Ana Mihai a fost premiată la Magritte Awards, premiile Belgiene de film. Românca a regizat drama „La Civil”

„La civil” a fost filmat, iarna trecută, în Mexic şi este inspirat din întâmplări reale. Filmul prezintă povestea unei mame a cărei fiică este răpită. Deşi aceasta plăteşte recompensa cerută, fata nu se întoarce acasă. Autorităţile refuză să o mai ajute, iar femeia se găseşte în postura de a lupta pentru a-şi găsi copilul.

Drama „Playground”, de Laura Wandel şi comedia dramatică „Madly In Life”, de Raphaël Balboni şi Ann Sirot, au fost la egalitate în topul câştigătorilor premiilor Magritte de sâmbătă, 12 februarie, din Belgia. Ambele lungmetraje au fost premiate la şapte categorii ale premiilor dedicate filmelor belgiene de limbă franceză.

„Madly In Life” are ca protagonişti pe Jo Deseure şi Jean Le Peltier în rolul unui cuplu, care se confruntă cu demenţa mamei soţului. A câştigat premiul pentru cel mai bun film, scenariu, actriţă, actor, actor în rol secundar (pentru Gilles Remiche), scenografie şi costume.

„Playground” a fost propunerea Belgiei la Oscarul pentru cel mai bun film internaţional din acest an, ajungând pe lista de propuneri, dar nu şi pe cea finală. Lungmetrajul a câştigat premiul pentru cel mai bun prim film şi cel mai bun regizor.

CITEŞTE MAI MULT PE ALEPH NEWS

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici