"Testamentul Mariei", roman nominalizat la Booker Prize în 2013, a apărut la editura Polirom

"Testamentul Mariei", de Colm Tóibín, roman nominalizat la prestigiosul Booker Prize în 2013, a fost publicat recent în colecţia "Biblioteca Polirom", informează un comunicat remis MEDIAFAX de editura Polirom.

127 afișări
Imaginea articolului "Testamentul Mariei", roman nominalizat la Booker Prize în 2013, a apărut la editura Polirom

"Testamentul Mariei", roman nominalizat la Booker Prize în 2013, a apărut la editura Polirom

Romanul "Testamentul Mariei", care reia povestea femeii care ajunge să-şi vadă fiul, pe Iisus Hristos, răstignit, a fost tradus din limba engleză de Irina Bojin şi este disponibil şi în ediţie digitală.

În noul său roman, "o carte perfectă, tulburătoare, emoţionantă şi zguduitoare", potrivit The New Statesman, Colm Tóibín nu doar dezvăluie cititorilor o viziune subiectivă, ci şi readuce din istorie o femeie cu tot omenescul din ea.

Primul roman al lui Colm Tóibín, "Sudul" (1990), a fost distins cu Irish Times Literature Award, în 1991. Cărţile următoare au confirmat premiul de debut, căci toate au obţinut premii şi nominalizări importante: "Ierburile în flăcări" (1992) a câştigat Encore Award, "Povestea nopţii" (1996; Polirom, 2002) a primit Ferro-Grumley Award, în 1997, "Farul din Blackwater" (1999) a fost nominalizat la Booker Prize, "Maestrul" (2004; Polirom, 2007) a fost nominalizat la Man Booker Prize şi distins cu IMPAC Prize, Los Angeles Times Novel of the Year Award şi Prix du Meilleur Livre Étranger, iar "Brooklyn" (2009) a câştigat Costa Novel Award pe anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici