Tezaur vechi de 800 ani, găsit în Germania

Cercei bizantini şi o monedă islamică au fost găsite de un stagiar într-un oraş german ce indică comerţul transcontinental desfăşurat de scandinavi şi arabi acum 800 ani.

4312 afișări
Imaginea articolului Tezaur vechi de 800 ani, găsit în Germania

Sursa FOTO - ALSH

Un stagiar detector de metale din nordul Germaniei a descoperit recent ceva ce mentorul său nu se aştepta niciodată: un tezaur vechi de 800 de ani de bijuterii din aur şi monede de argint care sugerează rutele comerciale ale regiunii

Tezaurul mare conţinea o colecţie uimitoare de artefacte.

„Tezaurul era alcătuit din doi cercei din aur de foarte înaltă calitate, cu pietre semipreţioase, o broşă pseudo-monedă aurita, două inele aurite cu piatră, un fragment de inel, un mic disc perforat anterior aurit, o broşă inel şi aproximativ 30 de monede de argint, unele dintre ele foarte fragmentate”, a declarat Ulf Ickerodt, director al Departamentului Arheologic de Stat din Schleswig-Holstein,pentru  LiveScience  într-un e-mail.

De zeci de ani, arheologi amatori şi profesionişti au lucrat împreună pentru a investiga regiunea Schleswig-Holstein şi, în special, situl Haithabu, inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Cunoscut sub numele de Hedeby în daneză, situl a fost  al doilea oraş nordic ca mărime  şi a fost important pentru vikingi între secolele al VIII-lea şi al XI-lea.

Haithabu a fost distrus şi abandonat în jurul anului 1066, punând capăt erei vikingilor în regiune, dar un secol sau două mai târziu cineva a îngropat intenţionat punga plină cu obiecte de valoare în apropiere.

Tezaurul conţinea şi o imitaţie a unei monede islamice, un dinar de aur almohad, care fusese transformat într-o broşă. Califatul almohad a fost o dinastie musulmană care a domnit peste sudul Spaniei şi nordul Africii între secolele al XII-lea şi al XIII-lea.

Cele 30 de monede de argint, bătute în timpul regelui danez Valdemar al II-lea, sugerează că tezaurul a fost îngropat după 1234.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici