Thailanda salută câştigarea trofeului Palme d'Or, după criza politică prin care a trecut ţara - VIDEO

Câştigarea trofeului Palme d'Or de către regizorul Apichatpong Weerasethakul a fost salutată în ţara acestuia, Thailanda, după ce regiunea a trecut printr-o criză politică puternică, marcată de lupte care s-au soldat cu 86 de morţi.

17 afișări
Imaginea articolului Thailanda salută câştigarea trofeului Palme d'Or, după criza politică prin care a trecut ţara - VIDEO

Regizorul Apichatpong Weerasethakul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este genial. Speram din tot sufletul să câştigăm", a declarat pentru AFP ministrul thailandez al Culturii, Teera Slukpet, promiţând că cineastul va fi primit ca un erou la revenirea în Thailanda.

"Este exact genul de victorie de care aveam nevoie pe timp de criză", a adăugat ministrul.

Premiul acordat lui Apichatpong Weerasethakul, pentru filmul "Oncle Boonmee" a dejucat toate pronosticurile. "Aş vrea să transmit un mesaj compatrioţilor mei, care urmăresc ceremonia, echipei (...) spiritelor şi fantomelor din Thailanda, care ne-au permis să fim aici", a declarat cineastul după ce a primit premiul, duminică, la Cannes.

"Este un film excelent, despre credinţele şi tradiţiile din Thailanda", a conchis ministrul Culturii.

Pelicula "Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures", în regia lui Apichatpong Weerasethakul, a fost distinsă, duminică, cu Palme d'Or, cel mai important premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (12 - 23 mai).

Video stirileprotv.ro

Filmul spune povestea lui Boonmee, care suferă de insuficienţă renală acută şi care se hotărăşte să îşi sfârşească zilele la ţară. În mod straniu, se întâlneşte cu fantomele soţiei şi fiului său, cu care pleacă într-o călătorie iniţiatică. Pelicula este o coproducţie Marea Britanie, Thailanda, Franţa, Germania, Spania.

"Cămăşile roşii" şi-au lansat mişcarea la mijlocul lunii martie, pentru a cere demisia premierului Abhisit Vejjajiva şi organizarea de alegeri legislative anticipate. De atunci, peste 86 de persoane au fost ucise şi peste 1.900 rănite. Liderii "cămăşilor roşii" au cerut, pe 19 mai, încheierea manifestaţiilor începute la mijlocul lunii martie la Bangkok şi s-au predat autorităţilor, după atacul lansat de armată împotriva taberei lor fortificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici