"The Baader-Meinhof Complex", cu Alexandra Maria Lara, propunerea Germaniei la Oscar (Video)

"The Baader-Meinhof Complex/ Der Baader-Meinhof Komplex", un film despre un grup terorist din Germania anilor '70, cu Alexandra Maria Lara şi Bruno Ganz în rolurile principale, este propunerea Germaniei la premiile Oscar pentru "cel mai bun film într-o limbă străină", informează cineuropa.org.

53 afișări
Imaginea articolului "The Baader-Meinhof Complex", cu Alexandra Maria Lara, propunerea Germaniei la Oscar (Video)

"The Baader-Meinhof Complex", cu Alexandra Maria Lara, propunerea Germaniei la Oscar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, filmul a fost ales de către o comisie independentă, numită de German Films.

Juriul a făcut publică şi motivaţia deciziei: "Jocul strălucit al actorilor şi extraordinara adaptare a poveştii dă o imagine a Germaniei Federale din anii '70, fără să laude oamenii care au comis fapte ilegale".

În acest an aproape 100 de ţări şi-au anunţat propunerile la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

Lista scurtă a filmelor nominalizate la Oscarul pentru această categorie va fi anunţată pe 22 ianuarie, în timp ce premiile Academiei Americane de Film vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodak Theatre din Hollywood.

Filmul "The Baader-Meinhof Complex/ Der Baader-Meinhof Komplex", regizat de Uli Edel, este o adaptare a romanului lui Stefan Aust şi prezintă unul dintre cele mai active grupuri de extremă stângă din Germania de după cel de-al Doilea Război Mondial, Baader-Meinhof.

Alexandra Maria Lara a părăsit România pe când avea cinci ani, emigrând cu familia în Germania.

Rolul secretarei lui Hitler în "Căderea/ Der Untergang" (nominalizat la Oscarul pentru "cel mai bun film străin") i-a adus celebritatea internaţională.

"The Baader-Meinhof Complex"

"Der Untergang"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici