"The Book of Mormon", scris de creatorii "South Park", în topul nominalizărilor la premiile Tony

Musicalul "The Book of Mormon", scris de creatorii serialului "South Park", se află în topul nominalizărilor la premiile Tony, care vor fi acordate duminică la Beacon Theater din New York, recompensând cele mai bune musicaluri şi spectacole de teatru de pe Broadway.

220 afișări
Imaginea articolului "The Book of Mormon", scris de creatorii "South Park", în topul nominalizărilor la premiile Tony

Matt Stone şi Trey Parker, creatorii "South Park" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"The Book of Mormon", o satiră despre un grup de misionari mormoni în Africa, având scenariul, muzica şi versurile semnate de Matt Stone şi Trey Parker, creatorii "South Park", alături de Robert Lopez, are 14 nominalizări la premiile Tony, după ce s-a bucurat de aprecierea criticilor şi de reprezentaţii cu casa închisă. Astfel, show-ul ar putea depăşi recordul atins de musicalul "The Producers" de Mel Brooks, care a fost recompensat cu 12 trofee Tony în 2001.

Pe de altă parte, se pare că anul acesta printre câştigători vor fi mai puţine celebrităţi de la Hollywood, deşi printre cei nominalizaţi pentru interpretare se numără Al Pacino, în rolul lui Shyloc în "Neguţătorul din Veneţia", şi Frances McDormand, pentru prestaţia din "Good People". Spectacolul "Neguţătorul din Veneţia" a fost nominalizat la şapte categorii, inclusiv "cea mai bună readaptare a unei piese", distincţie la care concurează cu montarea după "The Normal Heart" de Larry Kramer, considerată favorită.

În topul nominalizărilor, după "The Book of Mormon", urmează musicalul "The Scottsboro Boys", despre un proces din anii '30 în care nouă bărbaţi de culoare au fost acuzaţi pe nedrept că au violat două femei albe într-un tren în Alabama.

Două readaptări ale unor musicaluri s-au clasat în continuare: "Anything Goes", cu nouă nominalizări, inclusiv pentru actriţa Sutton Foster, şi "How to Succeed in Business Without Really Trying", cu opt nominalizări, printre care nu se regăseşte însă şi una pentru vedeta din "Harry Potter", Daniel Radcliffe.

"War Horse" de Nick Stafford este considerat favorit la premiul Tony pentru cel mai bun spectacol de teatru.

Gala premiilor Tony va fi prezentată de actorul Neil Patrick Harris, starul premiat cu Emmy din comedia de televiziune "How I Met Your Mother" şi transmisă live.

Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei ("Tony") Perry, preşedinta American Theatre Wing în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Din 1978, premiile Tony sunt difuzate de postul de televiziune CBS.

Aproximativ 750 de specialişti din industria teatrului - actori, regizori, jurnalişti - votează câştigătorii premiilor Tony.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici