The Independent face concedieri

Publicaţia britanică The Independent plănuieşte să îşi restructureze operaţiunile din print, proces care vizează concedierea a 27 din cei 190 de angajaţi ai săi.

64 afișări
Imaginea articolului The Independent face concedieri

The Independent face concedieri

Persoanele care urmează să fie concediate vor fi anunţate în cursul zilei de miercuri, pentru a fi evitate speculaţiile cu privire la cine este şi cine nu este pe această listă a disponibilizaţilor, informează guardian.co.uk.

Independent Print Ltd - publisherul The Independent şi al Independent on Sunday - va face această restructurare în încercarea de reducere a costurilor, în contextul în care pierderile sale în acest an sunt estimate la 11,8 milioane de lire sterline (faţă de circa 16,6 milioane de lire sterline pierderi în 2012).

Totodată, The Independent urmează să îşi restructureze în mod substanţial şi conţinutul, care, din toamnă, va consta în special din comentarii şi analize.

În timp ce numărul angajaţilor de la operaţiunile din print ale The Independent va fi redus, vor fi create 20 de locuri de muncă la operaţiunile digitale ale publicaţiei. În acest sens, nouă persoane urmează să fie angajate cât mai repede.

De asemenea, este posibil ca unii dintre jurnaliştii care vor fi disponibilizaţi de la divizia de print a ziarului să candideze pentru locurile de muncă nou-create în sectorul operaţiunilor digitale ale The Independent. Însă, ei trebuie să aibă aptitudinile solicitate de aceste noi posturi.

Pe de altă parte, omul de afaceri Aleksander Lebedev şi fiul său, Evgeny, vor continua să investească în The Independent, însă ei vor să îşi dezvolte operaţiunile în televiziune şi online.

Astfel, Aleksander Lebedev plănuieşte să lanseze televiziunea locală London Live TV, care va emite din martie 2014, în Marea Britanie. Acest proiect prevede crearea a aproximativ 60 de locuri de muncă. Studiourile acestei televiziuni urmează să fie integrate în redacţia în care îşi desfăşoară activitatea şi publicaţiile deţinute de familia Lebedev, între care The Independent şi London Evening Standard.

Totodată, Lebedev intenţionează ca, începând de anul viitor, să crească tirajul zilnic al London Evening Standard de la 700.000 la 900.000 de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici