"The Whistleblower" şi "Bunraku", filmate la MediaPro, prezentate la Festivalul de la Toronto

Lungmetrajele "The Whistleblower", de Larissa Kondracki, şi "Bunraku", de Guy Moshe, filmate în Studiourile MediaPro, vor fi prezentate la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, care se desfăşoară în perioada 9 - 19 septembrie, informează MediaPro.

100 afișări
Imaginea articolului "The Whistleblower" şi "Bunraku", filmate la MediaPro, prezentate la Festivalul de la Toronto

"The Whistleblower" (Foto) şi "Bunraku", filmate la MediaPro, prezentate la Festivalul de la Toronto (Imagine: MediaPro Studios)

"The Whistleblower", găzduit de Studiourile MediaPro în toamna anului trecut, a reprezentat un proiect special pentru regizoarea Larissa Kondracki şi va fi proiectat în secţiunea Special Presentations a Festivalului de la Toronto. Deşi la debut, impactul şi importanţa poveştii au făcut ca lista de actori implicaţi să fie de-a dreptul impresionantă, incluzând nume precum Rachel Weisz, Vanessa Redgrave, Monica Bellucci şi David Strathairn.

Filmat la Studiourile MediaPro şi în Bucureşti, filmul spune povestea reală a americancei Kathryn Bolkovac, un ofiţer de poliţie din Nebraska ce se înrolează în forţele internaţionale de menţinere a păcii într-o Bosnie trecută prin ororile războiului civil din fosta Iugoslavie. Într-o societate dominată de bărbaţi, ea începe să descopere o şocantă şi generalizată situaţie de trafic de carne vie, ce se întinde în toată regiunea şi, de multe ori, sub privirile indiferente ale trupelor internaţionale.

Kathryn (Rachel Weisz) porneşte o cruciadă personală, cu puţin sprijin, dar cu mulţi inamici, atât din partea lumii criminale, cât şi din rândul colegilor săi, cruciadă care îi distruge cariera, dar trage un semnal de alarmă asupra situaţiei.

Tot la Festivalul de Film de la Toronto, în secţiunea Midnight Madness va fi prezentat filmul "Bunraku", în regia lui Guy Moshe, filmat tot la Studiourile MediaPro. Din distribuţia peliculei fac parte Josh Hartnett, Woody Harrelson, Ron Perlman, Demi Moore şi Kevin McKidd. Realizat cu un buget impresionant, filmul este o fantezie de acţiune ce împleteşte poveştile clasice western ale lui Sergio Leone, esteticul cinema-ului impresionist german şi tehnologiile vizuale de ultimă oră ale Hollywood-ului.

Pe de altă parte, peliculele "Periferic", de Bogdan George Apetri, şi "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, vor fi proiectate la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto. Totodată, filmul "Misiunea directorului de resurse umane", regizat de Eran Riklis şi coprodus de compania românească Hai-Hui Entertainment, va fi prezentat în festival.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto se desfăşoară în perioada 9 - 19 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici