TIFF 2014 - Iulia Rugină, la premiera "Să mori de dragoste rănită": A fost o nebunie frumoasă

Scurtmetrajul "Să mori de dragoste rănită", de Iulia Rugină şi care o are în distribuţie pe cântăreaţa Angela Similea, a fost proiectat, miercuri seară, în premieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), regizoarea spunând despre acest proiect că "a fost o nebunie frumoasă".

475 afișări
Imaginea articolului TIFF 2014 - Iulia Rugină, la premiera "Să mori de dragoste rănită": A fost o nebunie frumoasă

TIFF 2014 - Iulia Rugină, la premiera "Să mori de dragoste rănită": A fost o nebunie frumoasă (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"Filmul ăsta înseamnă că, cred că pentru noi toţi, dar pentru mine clar, că, dacă îţi pui în cap ceva, oricât de nebuneşte ar suna la prima vedere şi la primul gând, se chiar poate întâmpla. (...) Felul în care s-a născut filmul ăsta era că eu, într-o seară, ascultam «Să mori de dragoste rănită». Mi-a venit ideea cu o poveste cu doi tineri care vor să se sinucidă pe muzica Angelei Similea. M-am dus la Ana Agopian şi Oana Răsuceanu şi am crezut că vor zice că a fost o tâmpenie, ceea ce mi se părea şi mie. Apoi, ne-am dus la producătorii filmului - Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă şi Dragoş Bucur -, am crezut că vor spune că «ce este tâmpenia asta». Dar le-a plăcut foarte tare", a declarat regizoarea Iulia Rugină după proiecţia filmului, care a avut loc miercuri seară.

Aceasta a mai spus că singura problemă era că nu o cunoşteau pe cântăreaţa Angela Similea. "Ne-am dus la doamna Angela Similea, am crezut că va spune că este o tâmpenie. Şi doamna Angela Similea a spus că e foarte tare şi a acceptat să joace", a spus Rugină.

Iulia Rugină a adăugat că astfel se închide un cerc în care "se întâmplă să se unească oameni la un moment dat, ocazional sau pur şi simplu nebuni cât să ducă până la capăt o nebunie foarte mare şi foarte frumoasă".

Prezent la premiera scurtmetrajului, Alexandru Papadopol, unul dintre producătorii filmului, a spus că Iulia Rugină a fost eroul peliculei. "Marele pariu a fost al Iuliei pentru că ea şi-a pus pielea la bătaie pentru această idee nebunească. Un film care este pe muchie de cuţit aşa şi ne bucurăm că a ieşit şi că vă place. (...) Ea a fost eroul principal al filmului", a spus Papadopol.

De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, "unul dintre oamenii care a ajutat foarte mult acest proiect".

Ana Agopian, una dintre scenaristele scurtmetrajului, a declarat că acest film nu se putea face fără Angela Similea. "A trebuit să îi prezentăm şi să îi povestim despre ce este vorba în scenariu. (...) Ea a spus că este bun, pentru că a trăit genul acesta de poveşti, i-au fost povestite de fani care au trecut prin nişte momente extrem de puternice ascultând muzica dumneaei şi a fost foarte prinsă de ce a auzit. Şi noi atunci am putut să ducem cap-coadă această nebunie frumoasă", a spus Agopian.

"Să mori de dragoste rănită" spune povestea Mariei şi a lui Andrei, care, într-o sâmbătă seară, vor auzi pentru ultima oară celebrul cântec al Angelei Similea. Pentru că asta este seara în care fiecare a decis că va muri. De dragoste rănită.

Filmul, inspirat de unul dintre cele mai cunoscute şlagăre româneşti, reprezintă rezultatul unei noi colaborări între Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, pe partea de scenariu, şi a patra colaborare a regizoarei cu Actoriedefilm.ro, în calitate de producător, după alte două scurtmetraje şi lungmetrajul ei de debut, "Love Building".

Distribuţia filmului "Să mori de dragoste rănită" cuprinde nouă actori absolvenţi ai Actoriedefilm.ro - şcoala de actorie de film fondată de actorii Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, producătorii scurtmetrajului.

Între 2002 şi 2006, Iulia Rugină a studiat regia de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. În 2011 a finalizat un master în regie la aceeaşi universitate. A regizat opt scurtmetraje şi trei mediumetraje, pentru majoritatea dintre ele fiind şi coscenarist. Filmele sale au fost proiectate în peste 50 de festivaluri şi evenimente cinematografice din 13 ţări. Anul trecut, Iulia Rugină a debutat în regia de lungmetraj cu filmul "Love Building".

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 30 mai - 8 iunie şi este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană. TIFF Bucureşti va avea loc între 10 şi 19 iunie, iar TIFF Sibiu, între 25 şi 29 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici