TIFF 2015 – Dennis Lim, membru al juriului: Lista celor 12 filme din competiţie este surprinzătoare

Dennis Lim, membru al juriului competiţiei TIFF 2015, consideră că lista celor 12 filme selectate este "surprinzătoare", peliculele fiind interesante, şi a apreciat faptul că sunt promovaţi regizori aflaţi la primul sau al doilea lung metraj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

302 afișări
Imaginea articolului TIFF 2015 – Dennis Lim, membru al juriului: Lista celor 12 filme din competiţie este surprinzătoare

TIFF 2015 – Dennis Lim, membru al juriului: Lista celor 12 filme din competiţie este surprinzătoare (Imagine: Dan Tautan / Mediafax Foto)

Dennis Lim a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că numărul de 12 filme intrate în competiţia TIFF este unul "rezonabil".

"Numărul de 12 filme selectate pentru competiţia TIFF este unul rezonabil, vom da mai multe premii, nu doar unul, vor fi marele premiu, premiul pentru regie, pentru actori, premiul juriului. Am fost membru al mai multor jurii, iar acest număr este unul bun. Suntem la jumătatea vizionării filmelor din competiţie, este o listă surprinzătoare, filmele sunt interesante, nu este o competiţie tipică, ci una care este concentrată pe regizori aflaţi la primul sau al doilea film, filmele alese au venit din părţi diverse ale lumii", a spus Lim.

Potrivit acestuia, faptul că sunt filme realizate de regizori aflaţi la prima sau a doua peliculă înseamnă şansa "descoperirii de noi talente".

Dennis Lim crede că cinematografia românească traversează în ultimii ani o perioadă fastă, apreciind că secţiunea Zilele Filmului Românesc este una dintre "cele mai tari" din cadrul TIFF 2015.

Dennis Lim este directorul departamentului de selecţie al Film Society of Lincoln Center, dar activează şi în cadrul Comitetului de selecţie al Festivalului de Film New York.

La rândul său, actriţa Olimpia Melinte, de asemenea membră a juriului TIFF 2015, a declarat că, în momentul jurizării unui film, pentru ea, personal, "emoţiile sunt importante şi o poveste puternică".

"Ne-am împărţit cumva, eu mă uit mai atent la felul în care joacă actorii şi urmăresc emoţiile, actoria fiind un joc al emoţiilor. Dacă nu există emoţii, nu mă pot raporta într-un mod bun la ceea ce văd, aşa că asta mă interesează foarte mult. Dar nu sunt atentă doar la partea de actorie, sunt detalii pe care le observ fără să vreau, dacă îmi place povestea", a spus Melinte.

Aceasta a recunoscut că îi face plăcere să fie membră în juriul unui festival de film, fiind, oarecum, de cealaltă parte a baricadei.

"Voi pleca de la TIFF la Festivalul de Film de la Valencia, unde voi fi la fel, membru al juriului. E bine, pentru că, pe lângă faptul că văd multe filme bune, e şi şansa mea de a observa greşelile pe care le fac în felul în care joc. Mă ajută să îmi aşez mai bine partea mea artistică", a subliniat Olimpia Melinte.

Din juriul Competiţiei TIFF 2015 mai fac parte Violeta Bava din Argentina, George Ovashvili din Georgia şi Juliette Lepoutre din Franţa.

În competiţia TIFF 2015 sunt incluse un număr de 12 filme: Despre oameni şi oi, 10.000 de kilometri, Melody, Regii capitulează, Lecţia, Radiator, Melbourne, Parisul nordului, Incendiul, Nopţi de vară, 600 de mile şi Plan pe şase ani.

Premierea filmelor din competiţia TIFF 2015 va avea loc sâmbătă seară, în cadrul Galei de închidere a festivalului.

TIFF are loc între 29 mai - 7 iunie la Cluj-Napoca, fiind organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj, Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici