TNB scumpeşte biletele la spectacole cu circa 5%

Preţul biletelor la spectacolele de la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) se va scumpi, începând de sâmbătă, cu 5%, din cauza măririi preţului la utilităţi şi aplicării timbrului Crucii Roşii, o taxă obligatorie pentru cluburile sportive, instituţiile de cultură şi de divertisment.

124 afișări
Imaginea articolului TNB scumpeşte biletele la spectacole cu circa 5%

TNB scumpeşte biletele la spectacole cu circa 5% (Sursa: Mediafax Foto)

"De la 1 Martie 2008, preţul biletelor la toate spectacolele Teatrului Naţional Bucureşti se va mări în medie cu 5% din cauza măririi preţului la utilităţi şi a aplicării timbrului de Crucea Roşie (1%)", se arată pe site-ul instituţiei.

Pe de altă parte, Teatrul Mic a mărit preţul biletelor de la 1 ianuarie, aplicând aceeaşi taxă de timbru, pentru Crucea Roşie.

În schimb, alte instituţii de teatru bucureştene, cum ar fi Odeon, Bulandra,Nottara şi Masca au aplicat deja timbrul de Crucea Roşie, dar nu au mărit preţul biletelor.

Ioana Moldovan, directorul artistic al Teatrului Act, instituţie de teatru independentă, s-a arătat nemulţumită de aplicarea acestui timbru de Crucea Roşie, pe lângă celelalte taxe deja existente. "Susţin Crucea Roşie, dar nu înţeleg de ce această taxă nu se aplică pentru serviciile medicale, există clinici particulare. Nu văd de ce trebuie să contribuie instituţiile culturale", a declarat pentru MEDIAFAX Ioana Moldovan.

Această taxă de timbru este aplicată ca urmare a Legii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România numărul 139/1995. În normele metodologice ale acestei legi, publicate în Monitorul Oficial în decembrie 2007, se spune că "toate instituţiile de cultură, de divertisment, federaţiile şi organizaţiile sportive - asociaţiile, cluburile sportive şi fundaţiile care organizează manifestări sportive sunt obligate să perceapă un timbru al Crucii Roşii pentru fiecare bilet vândut pentru evenimente culturale, de divertisment şi sportive, concerte, festivaluri, spectacole, filme la cinematografe, întreceri sportive la nivel local, naţional şi internaţional etc., reprezentând un procent de 1%, care se va adăuga la preţul de vânzare".

Potrivit aceloraşi norme, sunt definite ca entităţi plătitoare, structuri sportive, instituţiile de cultură şi divertisment şi orice alt operator cultural, persoană juridică de drept public sau privat, care desfăşoară evenimente culturale de genul concertelor, festivalurilor, spectacolelor, prezentărilor de filme, pentru care vinde bilete, respectiv asociaţii, fundaţii, federaţii, uniuni, societăţi comerciale, inclusiv regii autonome şi companii naţionale, asociaţii familiale, aşezăminte culturale, instituţii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici