"Top 300 cei mai bogaţi români", lansat, miercuri, de Capital

Săptămânalul Capital, editat de Ringier România, lansează, miercuri, catalogul "Top 300 cei mai bogaţi români", care prezintă investiţiile, tranzacţiile şi achiziţiile celor mai bogaţi oameni din România.

1435 afișări
Imaginea articolului "Top 300 cei mai bogaţi români", lansat, miercuri, de Capital

"Top 300 cei mai bogaţi români", lansat, miercuri, de Capital

Potrivit Capital, ediţia din 2009 a catalogului "Top 300 cei mai bogaţi români" prezintă şi o analiză complexă a efectelor crizei economice asupra averilor celor mai bogaţi oameni din ţară.

În ediţia din 2008 a catalogului realizat de revista Capital, Gigi Becali s-a situat pe locul întâi în clasamentul celor mai bogaţi români, cu o avere de 2,5 miliarde de euro, el fiind urmat în top de Ion Ţiriac, cu 2,2 - 2,4 miliarde de euro, şi de Dinu Patriciu, cu 2 - 2,1 miliarde de euro.

Pe locul al patrulea s-a situat familia Voiculescu, cu 1,5 - 1,6 miliarde euro, în urcare de pe poziţia a 10-a (în 2007), în timp ce locul al cincilea era ocupat de familia Păunescu, cu o avere de 1,3 - 1,4 miliarde euro.

În topul din 2008 au fost incluşi opt români care aveau, fiecare, o avere de peste un miliard de euro, şapte români care aveau averi cuprinse între 500 de milioane de euro şi un miliard de euro şi 82 de români care aveau averi de peste 100 de milioane de euro. Averile însumate ale celor mai bogaţi 300 de români depăşeau, în 2008, 39 de miliarde de euro, ceea ce reprezenta o treime din Produsul Intern Brut al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici