Top 7 evenimente ale weekendului, de la Bucharest Pride, la Ziua Iei şi Rocanotherworld

Între primele şapte evenimente ale weekendului, din recomandările MEDIAFAX, se numără Bucharest Pride, în Capitală, Ziua Iei, la Braşov dar şi Rocanotherworld la Iaşi.

307 afișări
Imaginea articolului Top 7 evenimente ale weekendului, de la Bucharest Pride, la Ziua Iei şi Rocanotherworld

Top 7 evenimente ale weekendului, de la Bucharest Pride, la Ziua Iei şi Rocanotherworld

Sâmbătă, Bucharest Pride face petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei marcând 18 ani de la abrogarea articolului 200 pe baza căruia erau pedepsite cu închisoarea relaţiile între persoane de acelaşi sex în România. Locul de întâlnire este Piaţa Victoriei, iar ora este 17.00.

Un weekend de distracţie anunţă Festivalul Turcesc în Parcul Titan. Organizatorii au invitat celebra Fanfară otomană. Nu lipseşte nici dansul dervişilor rotitori. Zilnic, între orele 10.00-22.00, pot fi savurate deliciile bucătăriei turceşti şi sunt prezentate tainele meşteşugurilor otomane. Intrarea la eveniment este liberă.

Până duminică este anunţat şi VegFest 2019 la Casa Universitarilor, festivalul care oferă publicului, pe lângă o experienţă culinară inedită, şi posibilitatea de a cunoaşte activitatea unor ONG-uri dedicate protecţiei mediului şi animalelor şi de a participa la workshopuri de nutriţie şi sport, ateliere pentru copii, activităţi de wellbeing şi ateliere de gătit. Intrarea este 10 lei pentru toate cele 3 zile, iar copiii şi elevii au acces gratuit.

Primăria Municipiului Braşov, alături de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, Flori de ie şi Patronatul Femeilor din Meşteşugărit sărbătoresc Ziua Internaţională a Ie în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului RomânIA Autentică. Evenimentul se va desfăşura duminică în trei locaţii simultan: la Brasov în Piaţa Sfatului, la Hobiţa – Poiana Mare şi la Iaşi în faţa Palatului Culturii.

Lucas Molina şi Marthin Marcos susţin sâmbătă, de la ora 23.00 un recital pe ritmuri flamenco şi muzici sud-americane la Papa la Şoni în Vama Veche.

Al doilea eveniment public al proiectului Teatrul ca Rezistenţă, Rezistenţa prin inocenţă, are loc vineri, sâmbătă şi duminică, la parterul clădirii Operei timişorene, cu intrare din strada Alba-Iulia, începând cu ora 21.30.

Festivalul Rocanotherworld 2019 îi îmbie pe ieşeni până duminică, în Parcul Expoziţiei din Copou. Evenimentul Va găzdui concerte acoustice, răsfăţuri culinare şi ateliere creative. Va aduce laolaltă oameni din diferite sfere şi îi va conecta cu natura, promit organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici