TOP cele mai vândute cărţi în 2015, pe elefant.ro. Ce scriitori preferă românii

Volumele "Cincizeci de umbre ale lui Grey", de E. L. James, "Suge-o, Ramona!", de Andrei Ciobanu, şi "Fluturi", de Irina Binder, se numără printre cele mai vândute cărţi pe elefant.ro, în anul 2015.

6251 afișări
Imaginea articolului TOP cele mai vândute cărţi în 2015, pe elefant.ro. Ce scriitori preferă românii

TOP cele mai vândute cărţi în 2015, pe elefant.ro. Ce scriitori preferă românii (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Românii şi-au păstrat, anul trecut, preferinţele pentru cărţile cu poveşti de dragoste, cu aer siropos şi mister în povestire, conform topurilor realizate de retailerul online elefant.ro pentru trei categorii: autori români, autori străini şi carte digitală.

Autorii străini preferaţi de români

Astfel, pe parcursul lui 2015, pe locul întâi în topul elefant.ro cu privire la autorii străini preferaţi de români este scriitoarea britanică E. L. James, cu "Grey. Cincizeci de umbre ale lui Grey. Versiunea lui Grey". Popularitatea cărţii a fost întreţinută şi de lansarea filmului pe marile ecrane din România pe 13 februarie 2015, conform elefant.ro.

La fel de recunoscut şi apreciat de cititori a fost şi volumul "Hoţul de cărţi", de Markus Zusak. Tot în clasamentul autorilor străini preferaţi de români se află şi întâmplările trăite de Rachel, personajul cheie din volumul "Fata din tren", semnat de Paula Hawkins.

Topul 10 al celor mai cumpărate cărţi pe elefant.ro, anul trecut, este continuat de: "Adulter", de Paulo Coelho, "Cincizeci de umbre ale lui Grey, Fifty Shades", volumul I, de E. L. James, "Grădina secretă. Carte de colorat şi activităţi antistres", de Johanna Basford, "Fascinaţia", de Sylvia Day, "Urzeala tronurilor" (două volume), de George R.R. Martin, "Jurnalul Annei Frank", de Anne Frank, şi "Divergent. Experiment" (volumul al III-lea), de Veronica Roth.

Cei mai vânduţi autori români

Pe de altă parte, cei mai vânduţi autori români în anul 2015, pe elefant.ro, au fost: Irina Binder - "Fluturi" (două volume), Chris Simion - "Ce ne spunem când nu ne vorbim", Ioana Chicet-Macoveiciuc - "O să te ţin în braţe cât vrei tu şi încă o secundă", Andrei Ciobanu - "Suge-o, Ramona!", Tudor Chirilă - "Exerciţiu de echilibru", Lucian Boia - "Cum s-a românizat România", Mugur Ciuvică - "Zece ani răi", Radu Paraschivescu - "Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti", Chris Simion - "40 de zile" şi Mircea Eliade - "Tratat de istorie a religiilor".

Topul 10 celor mai cumpărate eBook-uri

În topul elefant.ro al cărţilor în format digital, în anul 2015, românii au ales lecturile mai siropoase, locul întâi revenindu-i lui Andrei Ciobanu, cu "Suge-o, Ramona!", în timp ce pe următoarele două poziţii în acest clasament s-au aflat cărţile "Grey. Cincizeci de umbre ale lui Grey. Versiunea lui Christian" şi "Cincizeci de umbre ale lui Grey. Volumul I".

Topul 10 al celor mai cumpărate eBook-uri în 2015, pe elefant.ro, este continuat de: "Zilele amanţilor", de Corina Ozon, "Psihologie. Manual pentru clasa a X-a", de Adrian Neculau (coordonator), "Nopţile amanţilor", de Corina Ozon, "Adulter", de Paulo Coelho, "Cel care mă aşteaptă", de Parinoush Saniee, "Splendida cetate a celor o mie de sori", de Khaled Hosseini, şi "Cartea vieţii", de Deborah Harkness.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici