Topul celor mai bine plătiţi muzicieni în 2019

Artista americană Taylor Swift este muzicianul cel mai bine plătit în 2019, iar podiumul este completat de rapperul Kanye West şi de artistul pop britanic Ed Sheeran, potrivit topului anual realizat de revista Forbes.

845 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bine plătiţi muzicieni în 2019

Topul celor mai bine plătiţi muzicieni în 2019 (Foto: Pixabay)

Potrivit editorilor Forbes, Swift a avut câştiguri de 185 de milioane de dolari în ultimul an, clasându-se pe primul loc în Top 10. Artista în vârstă de 29 de ani, care, recent, şi-a lansat cel de-al şaptelea album, "Lover", ocupă anul acesta şi primul loc în topul celor mai bine plătite vedete din lume.

Mare parte din câştigurile sale provin din Reputation Stadium Tour, o serie de concerte care a generat încasări de 266 de milioane de dolari doar în SUA.

Pe poziţia a doua se află rapperul Kanye West, soţul vedetei de reality show Kim Kardashian, care a raportat câştiguri de 150 de milioane de dolari, mai ales din linia sa de încălţăminte Yeezy.

Podiumul este completat de artistul britanic Ed Sheeran, cu 110 milioane de dolari, majoritatea din concertele incluse în The Divide Tour.

Topul este completat de The Eagles - 100 de milioane de dolari, Elton John - 84 de milioane de dolari, Beyonce şi Jay-Z - ambii cu câte 81 de milioane de dolari, Drake - 75 de milioane de dolari, Diddy - 70 de milioane de dolari şi Metallica - 68,5 milioane de dolari.

Editorii Forbes au realizat topul pe baza datelor financiare oferite de manageri, compania Nielsen, publicaţia Pollstar, platforma online IMDB, interviuri cu experţi din industrie şi cu vedetele din clasament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
muzicieni,
forbes,
top

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici