Trofeul Visa d'Or News, atribuit polonezului Wojciech Grzedzinski

Trofeul Visa d'Or la categoria "News" a fost decernat, sâmbătă, la Perpignan, în cadrul celei de-a 21-a ediţii a festivalului de fotojurnalism Visa D'Or, fotografului polonez Wojciech Grzedzinski de la agenţia Napo Images, pentru un reportaj despre războiul din Georgia.

68 afișări
Imaginea articolului Trofeul Visa d'Or News, atribuit polonezului Wojciech Grzedzinski

Trofeul Visa d'Or News, atribuit polonezului Wojciech Grzedzinski

Fotograful polonez Wojciech Grzedzinski, în vârstă de 29 de ani, este cofondatorul agenţiei Napo Images şi a realizat numeroase reportaje în Irak, Afganistan, Kosovo şi Kaşmir. Reportajul său despre conflictul armat din Georgia a fost recompensat cu numeroase premii la festivaluri internaţionale, dintre care cel mai important este premiul al treilea World Press 2009.

Trofeul Visa d'Or la categoria "Magazine" a fost atribuit afganului Zalmai, pentru un reportaj despre ţara lui natală, intitulat "Promisiuni şi minciuni, costul uman al războiului împotriva terorii".

Trofeul Visa d'Or la categoria "Presă cotidiană" a fost decernat jurnalistei americane Barbara Davindson de la publicaţia Los Angeles Times, pentru un reportaj despre pagubele produse de cutremurul din Chengdu, capitala provinciei chieneze Sichuan, în mai 2008.

Festival Visa D'Or se încheie duminică, însă cele 28 de expoziţii organizate în cadrul său îşi vor închide porţile abia pe 13 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici