Trompetistul de jazz Freddie Hubbard a decedat

Trompetistul american de jazz Freddie Hubbard a decedat luni, în vestul Californiei, din cauza unei maladii cardiace, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

73 afișări
Imaginea articolului Trompetistul de jazz Freddie Hubbard a decedat

Trompetistul de jazz Freddie Hubbard a decedat

Freddie Hubbard a murit într-un spital din Sherman Oaks, în nord-vestul oraşului Los Angeles, la o lună după ce suferise o criză cardiacă.

De-a lungul carierei sale de aproape 50 de ani, Hubbard, originar din Indiana, a cântat cu muzicieni celebri precum John Coltrane (pentru albumul "Ascension"), Ornette Coleman (pe discul "Free jazz"), Herbie Hancock şi trupa lui Art Blakey, Jazz Messengers.

Hubbard, cunoscut pentru stilul său "hard bop", a primit un premiu Grammy pentru cel mai bun album în 1972.

A colaborat la realizarea a peste 300 de albume, iar ultimul său material discografic, "On the Real Side", a fost lansat în iunie.

"A cântat mai mult, mai repede şi cu mai multă energie decât orice alt trompetist din generaţia sa", a apreciat David Weiss, impresar şi coleg de turneu al lui Hubbard.

Freddie Hubbard - "Misty"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici