Trupa marocană The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar, în Capitală, pe 27 mai | FOTO

Trupa marocană The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar va susţine un concert în club Control din Bucureşti, pe 27 mai, în seria evenimentelor Outernational, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

85 afișări
Imaginea articolului Trupa marocană The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar, în Capitală, pe 27 mai | FOTO

Trupa marocană The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar, în Capitală, pe 27 mai | FOTO

Muzicienii de la The Master Musicians of Jajouka reprezintă unul dintre cele mai bine păstrate secrete muzicale ale Marocului. Au căpătat statutul de trupă internaţională după ce Brian Jones de la The Rolling Stones i-a descoperit şi ulterior înregistrat în satul lor Jajouka, de la poalele munţilor Rif din Maroc.

Reputaţia lor a fost cimentată când Rolling Stones Records a lansat albumul "Brian Jones presents the Pipes of Pan at Joujouka" în 1971.

Condusă de Bachir Attar, trupa The Master Musicians of Jajouka continuă să aducă această tradiţie veche în secolul al XXI-lea. Au cântat în întreaga lume, devenind artiştii cu cele mai multe înregistrări în lumea islamică, au apărut în mai multe filme şi au găzduit în satul lor o serie de muzicieni legendari - de la Ornette Coleman şi William S. Burroughs până la Mick Jagger şi Talvin Singh.

The Master Musicians of Jajouka au un repertoriu variat, de la folk la cântece tradiţionale vechi, precum şi compoziţii noi, interpretate la instrumente tradiţionale, manufacturate local. Multe dintre compoziţiile din vastul lor repertoriu sunt specifice familiei Attar şi tradiţiilor lor din Jajouka.

Tradiţia spune că muzica din Jajouka a fost un dar sacru de la Sidi Achmed Sheik, unul dintre primii misionari islamici care au vizitat satul, considerat un sfânt venerat al cărui mormânt oferă sătenilor săi vindecarea prin puterea spirituală.

Biletele pentru acest eveniment se găsesc pe Eventbook: http://bit.ly/bilete_jajouka.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici