Trupa Zoli Toth Project lansează un nou concept artistic, "Cocoon", pe scena Eurovision

Zoli Toth Project va lansa un nou concept de show, "Cocoon", în premieră, în cadrul finalei Eurovision România din 6 martie, care va avea loc la Baia Mare, Zoli Toth, coordonatorul proiectului muzical, declarând că echipa sa a creat un nou instrument muzical ce va fi prezentat în spectacol.

1069 afișări
Imaginea articolului Trupa Zoli Toth Project lansează un nou concept artistic, "Cocoon", pe scena Eurovision

Trupa Zoli Toth Project lansează un nou concept artistic, "Cocoon", pe scena Eurovision

La 11 ani după ce a participat la Eurovision împreună cu trupa Sistem şi Luminiţa Anghel, Zoli Toth revine pe scena concursului în calitate de jurat şi, împreună cu trupa pe care a construit-o în ultimii doi ani, Zoli Toth Project, va prezenta un nou concept artistic, Cocoon, pe 6 martie, la Baia Mare.

"Am pregătit cu migală acest spectacol în care voi fi împreună cu colegii din Zoli Toth Project, dar şi cu un invitat special. Avem o muzică total nouă, plină de energie, cântată la instrumente atipice, coregrafie şi efecte speciale gândite tocmai pentru acest moment", a declarat Zoli Toth, coordonatorul proiectului muzical. Pornind de la noul concept, echipa sa a creat un nou instrument muzical, pe care publicul îl va descoperi în spectacolul de la Baia Mare.

Artistul a definit conceptul spunând despre "Cocoon" că reprezintă renaşterea la toate nivelurile. "Cocoon este despre renaştere la toate nivelurile, despre noi începuturi, despre puterea de a ne dezvolta, de a creşte, de a zbura", a mai spus acesta.

De asemenea, acesta a vorbit despre "inventarea" unui nou instrument muzical. "Conceptul de Cocoon, de la care am pornit, ne-a inspirat atât de mult, încât am creat, împreună cu echipa Positive Agency, un nou instrument, care este purtătorul acestui mesaj şi are un aspect şi un sunet specific", a spus artistul.

Totodată, artistul şi-a manifestat speranţa că show-ul pe care îl va susţine trupa sa pe scena Eurovision din Baia Mare va inspira publicul să aibă mai multă încredere în ceea ce priveşte depăşirea barierelor, reinventarea şi atingerea visurilor.

Noul regulament al selecţiei naţionale a Eurovision aduce schimbări majore şi în ceea ce priveşte expunerea juriului. În afară de faptul că juraţii sunt la vedere şi îşi explică voturile în faţa întregii ţări, în acest an ei susţin şi un spectacol.

Spectacolul juriului va avea loc pe 6 martie la Baia Mare şşi va transmis în direct pe TVR.

Zoli Toth a susţinut, alături de trupa din care făcea parte, Sistem, peste 1.000 de concerte în România şi străinătate şi a câştigat locul al III-lea în finala concursului Eurovision din 2005, la Kiev, împreună cu Sistem şi Luminiţa Anghel.

Sistem, o trupă de percuţie neconvenţională, a fost înfiinţată în anul 2000 de câţiva percuţionişti, prieteni şi colegi la Academia de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca. Apariţiile lor scenice includeau butoaie de metal şi plastic, set neconvenţional de tobe, efecte speciale create de către membrii formaţiei, tot ei fiind şi cei care îşi dezvoltau propriile coregrafii şi efecte speciale.

Începând cu anul 2001, formaţia a colaborat cu Alexandra Ungureanu, care a înregistrat vocea principală a unor melodii, precum "Emoţii", "Senzaţii" şi "Departe de tine".

De-a lungul carierei sale, trupa a participat la festivaluri naţionale şi internaţionale, a colaborat cu diferite soliste, pentru multe dintre ele funcţionând ca rampă de lansare în cariere solo de succes: Alexandra Ungureanu, Andreea Crepcia, Stela Anita sau Brigitta Balogh, dar şi cu vedete consacrate precum Loredana, Andra şi Grigore Leşe. De asemenea, membrii trupei au avut colaborări inedite cu Phoenix, Voltaj şi Proconsul.

În anul 2012, Trupa Sistem a decis să ia o pauză "pe termen nelimitat", după cei 12 ani de carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici