Trupul actorului Gheorghe Dinică, depus în foaierul Teatrului Naţional

Trupul neînsufleţit al actorului Gheorghe Dinică a fost depus, în jurul orei 09.00, în foaierul Teatrului Naţional Bucureşti, admiratorii artistului putând să îşi prezinte ultimele omagii până în jurul orei 13.00, când va avea loc înmormântarea, la Cimitirul Bellu.

40 afișări
Imaginea articolului Trupul actorului Gheorghe Dinică, depus în foaierul Teatrului Naţional

Trupul neînsufleţit al actorului Gheorghe Dinică a fost depus în foaierul Teatrului Naţional (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În faţa Teatrului Naţional, a cărui intrare este încadrată de o cortină neagră, sunt depuse flori de la admiratorii artistului.

Câteva zeci de persoane sunt prezente în foaierul teatrului, unde a fost depus sicriul cu corpul neînsufleţit al maestrului, în jurul acestuia aflându-se numeroase coroane de flori.

Actorul va fi înmormântat, vineri, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor, lângă mormântul Mariei Tănase.

Până joi seară, trupul neînsufleţit al actorului a fost depus la Biserica Icoanei din Capitală, unde zeci de prieteni, colaboratori şi apropiaţi, precum şi numeroşi admiratori, i-au adus lui Gheorghe Dinică un ultim omagiu.

În plus, la slujba de pomenire care a avut loc joi seară la Biserica Icoanei din Capitală au fost prezente, printre alţii, Ruxandra Ion, Managing Director Promance International, şi actriţa Carmen Tănase. Un ultim omagiu a mai fost adus maestrului Gheorghe Dinică şi de actorii Catrinel Dumitrescu, Emil Hossu, Eugen Cristea, Iarina Demian, Oana Pellea, regizorul Mircea Daneliuc şi Theodor Paleologu, ministrul Culturii. Tot în cursul zilei de joi, Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, împreună cu o delegaţie oficială a Republicii Populare Chineze, i-au adus un ultim omagiu marelui actor dispărut.

În plus, Mitzura Arghezi a depus o coroană de flori din partea lui Corneliu Vadim Tudor. Aceasta s-a alăturat zecilor de coroane depuse în faţa bisericii şi care au fost trimise de prieteni, instituţii şi personalităţi publice, precum preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc, a cărui coroană era semnată "Prim Ministru al României", Federaţia Română de Fotbal şi Mircea Geoană.

Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 75 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici