Tudor Giurgiu, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Roma

Tudor Giurgiu a fost distins cu o menţiune pentru proiectul "Trixy" la Fabbrica dei Progetti, care a avut loc între 23 şi 26 octombrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Roma, a declarat regizorul pentru MEDIAFAX.

26 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Roma

Tudor Giurgiu, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Roma (Imagine: Mediafax Foto)

În cadrul evenimentului care este dedicat regizorilor ce caută finanţare pentru noile lor proiecte, au fost acordate un premiu în valoare de 30.000 de euro şi trei menţiuni.

Giurgiu a declarat pentru MEDIAFAX că, în cadrul evenimentului, a avut discuţii cu producători din Germania şi Franţa în ceea ce priveşte filmul.

"Proiectul a avut o primire foarte bună. (...) am avut foarte multe întâlniri cu diferiţi producători", a mai declarat Giurgiu.

"Trixy" va intra în producţie în perioada 2010 - 2011, anul viitor fiind rezervat scrierii scenariului. "Anul viitor o să fie rezervat pentru partea de documentare", a declarat regizorul, adăugând că, pentru scenariu, doreşte să colaboreze cu Gina Şerbănescu.

Juriul, format din Cedomir Kolar, Simon De Santiago şi Rosanna Seregni, şi-a motivat alegerea prin faptul că "Trixy" "prezintă un portret impresionant al unei personalităţi fascinante, dar impresionante a istoriei europene recente".

"Trixy" a fost selectat alături de alte peste 20 de proiecte din ţări precum Olanda, Marea Britanie şi Finlanda.

"«Trixy» este un film pe care aş vrea să îl fac şi e la faza de dezvoltare, de sinopsis. Ideea le-a aparţinut lui Cătălin Chirilă şi Marcel Manea şi este vorba despre o poveste inspirată din viaţa unuia dintre cei mai mari dasatori români, Trixy Checais, care este un soi de precursor al dansului contemporan şi care a trăit, şi-a dezvoltat cariera şi tot ce ţine de ea în perioada interbelică, ulterior fiind băgat la Canal, după care a trăit şi a murit în obscuritate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudor Giurgiu, la începutul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici