Turcan: Programul de atragere a investiţiilor în producţia de film, prelungit până la final de 2026

Programul de atragere a investiţiilor în producţia de film, în România, se prelungeşte până în decembrie 2026, iar noul apel de proiecte va fi lansat în luna mai a acestui an, a anunţat joi ministrul Culturii, Raluca Turcan.

50 afișări
Imaginea articolului Turcan: Programul de atragere a investiţiilor în producţia de film, prelungit până la final de 2026

Turcan: Programul de atragere a investiţiilor în producţia de film, prelungit până la final de 2026

La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat, joi, măsurile de aliniere a sistemului de finanţare a producţiei de film în România la evoluţia normelor europene, prin prelungirea duratei de aplicare a acestui program, până la finalul anului 2026, precum şi ridicarea pragului anual la valoarea de 55 milioane de euro.

Ministrul Culturii susţine că, în luna mai, Oficiul de Film şi Investiţii Culturale va deschide noua sesiune de apel de proiecte.

„În paralel cu redefinirea etapelor de înregistrare şi finanţare a proiectelor, pentru o mai bună alocare a bugetului, aceste măsuri asigură cadrul necesar pentru revenirea României pe piaţa internaţională de producţie, estimându-se că, după deschiderea unei noi sesiuni şi până la finalul anului 2026, vor fi atrase în România investiţii directe de cel puţin 350 milioane Euro”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea arată că, dintre proiectele depuse anterior, 10 vor fi soluţionate luna aceasta, şi estimează că vor fi finalizate toate restanţele până la mijlocul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici