Turcescu şi Cristoiu vor realiza noi emisiuni la B1 TV - "Sub semnul întrebării" şi "Ultimul cuvânt"

Robert Turcescu va realiza emisiunea "Sub semnul întrebării", în timp ce Ion Cristoiu va realiza "Ultimul cuvânt", ambele programe noi urmând să fie difuzate pe B1 TV începând din 29 august, de luni până joi, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii televiziunii.

374 afișări
Imaginea articolului Turcescu şi Cristoiu vor realiza noi emisiuni la B1 TV - "Sub semnul întrebării" şi "Ultimul cuvânt"

Turcescu şi Cristoiu vor realiza noi emisiuni la B1 TV - "Sub semnul întrebării" şi "Ultimul cuvânt"

În mod concret, emisiunea "Sub semnul întrebării" cu Robert Turcescu va fi difuzată la B1 TV în direct, începând de luni, de la ora 19.30. "Sub semnul întrebării" va fi un talk show asemănător emisiunilor care l-au consacrat pe Robert Turcescu, noul program de la postul B1 TV urmând să aibă mai mulţi invitaţi.

Totodată, emisiunea "Ultimul cuvânt" cu Ion Cristoiu va fi transmisă la B1 TV tot începând de luni, tot în direct, însă de la ora 21.00. Emisiunea "Ultimul cuvânt" se va plia pe cele mai importante evenimente din ziua respectivă, va fi un talk show de analiză, care va avea invitaţi doar specialişti din domeniile dezbătute. Constituită din două părţi, emisiunea "Ultimul cuvânt" nu se va orienta exclusiv către politic, ci va avea şi subiecte la zi din economie, din domeniul social, cultural sau din sport.

În afară de "Ultimul cuvânt", Ion Cristoiu realizează la postul B1 TV emisiunea săptămânală "La taifas cu Ion Cristoiu", a cărei premieră a avut loc pe 21 august. "La taifas cu Ion Cristoiu" este difuzată în direct în fiecare duminică, între orele 21.00 - 23.00.

Pe de altă parte, odată cu intrarea în grila B1 TV a emisiunilor "Sub semnul întrebării" şi "Ultimul cuvânt", televiziunea nu va mai difuza programul "Evenimentul Zilei", care era transmis de luni până joi, de la ora 21.00, fiind moderat de Robert Turcescu, care îl avea drept invitat permanent pe Ion Cristoiu.

O altă modificare în grila B1 TV este aceea că jurnalistul Vlad Petreanu va prezenta principalul jurnal de ştiri de la B1 TV, alături de Sanda Nicola. Principala ediţie de ştiri a B1 TV (prezentată până acum doar de Sanda Nicola) a fost mutată de la ora 20.00 la ora 18.00, urmând să fie difuzată în noua formulă, cu Sanda Nicola şi Vlad Petreanu în calitate de prezentatori, din 29 august.

Pe de altă parte, talk show-ul "X-Press", realizat de Vlad Petreanu şi difuzat din 8 aprilie, de luni până vineri, între orele 16.00 - 17.00, la postul B1, nu se mai regăseşte în grila televiziunii.

Televiziunea generalistă B1 TV, controlată de familia Păunescu, a fost lansată în decembrie 2001, ca post local pentru Bucureşti. În 2004, News Corporation, compania media fondată de Rupert Murdoch, a achiziţionat 12,5% din pachetul de acţiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

În 19 mai 2011, CNA a prelungit cu nouă ani licenţa B1 TV, televiziunea cu format generalist urmând să difuzeze mai multe informaţii de actualitate şi filme şi mai puţin divertisment, după cum a declarat, atunci, în şedinţa CNA Sorin Oancea, directorul general al postului.

Prelungirea cu nouă ani a licenţei B1 TV a avut loc la câteva luni după ce Sorin Oancea - fostul directorul general al televiziunii de ştiri Antena 3 - a devenit acţionar al televiziunii. Totodată, şefia Ştirilor B1 a fost preluată de Aura Ţiţirigă (fostul redactor-şef al ştirilor Antena 3).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici