TVR 1 - lider de audienţă cu Finala UEFA Champions League

TVR 1 îşi adjudecă locul I, pentru a doua sâmbătă consecutiv, cu Finala UEFA Champions League, disputată de Borussia Dortmund şi Bayern Műnchen, informează un comunicat al televiziunii publice, remis MEDIAFAX.

474 afișări
Imaginea articolului TVR 1 - lider de audienţă cu Finala UEFA Champions League

TVR 1 - lider de audienţă cu Finala UEFA Champions League (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă sâmbăta trecută, pe 18 mai, Finala Eurovision Song Contest aducea TVR 1 poziţia de lider de audienţă, sportul rege clasează, în această sâmbătă, principalul post al Televiziunii Române pe acelaşi loc în clasament. Partida de fotbal Borussia Dortmund – Bayern Műnchen, transmisă în direct de TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, a adus Televiziunii Române poziţia de lider de audienţă, atât la nivel naţional, cât şi urban.

Peste un milion de iubitori ai fotbalului din România au urmărit Finala UEFA Champions League, disputată pe celebrul stadion Wembley din Londra sâmbătă, 25 mai şi încheiată cu victoria bavarezilor. Mai exact, 1.111.000 de telespectatori, în medie, au stat cu ochii pe TVR 1 la meciul Borussia – Bayern (în intervalul orar 21.46-23.36), ceea ce corespunde unui rating mediu de 5,8% şi unei cote medii de piaţă de 13,2%. La nivelul publicului urban, partida de fotbal a fost urmărită, în medie, de 586.000 de telespectatori (rating mediu 5,6% şi share mediu de 12,3%).

Cel mai urmărit moment al partidei comentate pentru telespectatorii TVR 1 de Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin s-a înregistrat la ora 22.16, la nivel naţional, când la TVR 1 se uitau 1.462.000 de microbişti (rating de 7,7% şi share de 15,8%). În ceea ce priveşte publicul urban, cel mai vizionat minut al meciului a fost înregistrat la 23.36, chiar la finalul meciului, când 765.000 de telespectatori din mediul urban (7,3% rating şi 19% cotă de piaţă) aveau televizoarele deschise pe TVR 1.

De asemenea, festivitatea de premiere a noii Campioane a Europei a fost de interes pentru telespectatorii români, TVR 1 menţinându-şi locul I în clasamentul audienţelor şi în intervalul orar 23.37-23.58. Festivitatea a fost urmărită, în medie, de 1.110.000 de români din întreaga ţară (rating mediu naţional de 5,8% şi share mediu 18,1%). Dintre aceştia, 684.000 reprezintă public urban (6,5% rating mediu, respectiv 18,5% cotă medie de piaţă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici