TVR 1, lider de audienţă cu meciul Estonia - România

Aproape 1,9 milioane de români au urmărit vineri seară meciul transmis de TVR 1, care a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public, în minutul de aur numărul telespectatorilor ridicându-se la aproape 2,5 milioane, informează un comunicat al Televiziunii Române.

340 afișări
Imaginea articolului TVR 1, lider de audienţă cu meciul Estonia - România

TVR 1, lider de audienţă cu meciul Estonia - România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Meciul dintre reprezentativele Estoniei si României din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2014, disputat vineri, a adus TVR 1 în poziţia de lider de audienţă pe toate segmentele de public, între orele 21.00 şi 22.53.

Partida Estonia - România, comentată pentru TVR de Emil Hossu Longin, a adunat în faţa micilor ecrane 1.851.000 de telespectatori la nivel naţional, ceea ce corespunde unui rating mediu de 9,7% şi unei cote medii de piaţă de 20,8%.

Dintre telespectatorii TVR 1, 1.112.000 sunt din mediul urban, postul înregistrând, pe tronsonul orar menţionat, un rating mediu de 10,6% şi un share mediu de 22,7%. TVR 1 şi-a alocat poziţia de lider de audienţă şi la nivelul publicului comercial, unde a înregistrat un rating mediu de 9,1% şi o cotă medie de piaţă de 21,9%.

Minutul cu cea mai mare audienţă a meciului s-a înregistrat la 22.38, când, la nivel naţional, 2.423.000 de români urmăreau, la TVR 1, partida din preliminariile CM Fotbal 2014, transmisă în direct de la Tallinn (rating 12,7% şi cotă de piaţă 28,4%).

România a câştigat cu 2 - 0 meciul cu Estonia, din preliminariile CM 2014, datorită golurilor reusite de Torje si Marica. Urmatorul meci al nationalei se va disputa marti, 11 septembrie, cu Andorra, pe National Arena.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici