TVR a concediat un angajat cu vechi ştate din motive disciplinare grave: şi-a strâns de gât o colegă

Reprezentanţii SRTv i-au înmânat joi, 9 martie, lui Marian Olaianos, jurnalist sportiv cu o experienţă de 24 de ani, decizia de sancţionare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă, informează un comunicat al instituţiei.

5593 afișări
Imaginea articolului TVR a concediat un angajat cu vechi ştate din motive disciplinare grave: şi-a strâns de gât o colegă

TVR a concediat un angajat cu vechi ştate din motive disciplinare grave

„Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale. 

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Preşedintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică.

Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancţionare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă şi medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului", informează Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol.

În urmă cu câteva săptămâni, un alt angajat TVR, Cristian Oprean, şeful delegaţiei TVR la Mondialul din Qatar 2022, a decis să-şi dea demisia, prins că a solicitat în numele instituţiei un număr de 712 bilete de intrare la meciurile de la turneul final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici