TVR: Proiectul OUG iniţiat de Ministerul Finanţelor nu presupune majorarea fondurilor alocate SRTv

TVR a precizat că proiectul de Ordonanţă de urgenţă (OUG) iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice "nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv" – printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX în seara zilei de 7 iunie.

546 afișări
Imaginea articolului TVR: Proiectul OUG iniţiat de Ministerul Finanţelor nu presupune majorarea fondurilor alocate SRTv

TVR: Proiectul OUG iniţiat de Ministerul Finanţelor nu presupune majorarea fondurilor alocate SRTv (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

În cursul zilei de marţi, 7 iunie, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX: "Legea va fi schimbată prin Ordonanţă de urgenţă, cel mai probabil în şedinţa viitoare a Guvernului, astfel încât cadrul legal să permită catalogarea datoriei TVR la EBU ca fiind o datorie publică. Astfel se va da posibilitate Executivului să o plătească de la bugetul de stat, fără a fi considerat ajutor de stat".

Marţi seară, Serviciul Comunicare al TVR a precizat printr-un comunicat că: "Proiectul de Ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice prin care se creează cadrul legal pentru finanţarea din alocaţia bugetară a obligaţiilor financiare pe care Televiziunea Română le are la European Broadcastin Union (EBU) nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv".

TVR a explicat că din bugetul SRTv pentru 2016, care a fost stabilit anul trecut, Televiziunea Publică poate folosi o parte pentru a plăti datoria catre EBU - "Prin această decizie, cuantumul alocaţiei bugetare destinate SRTv pentru anul în curs, stabilit de Guvern în 2015, nu va fi majorat, dar Televiziunea Publică va avea posibilitatea ca, prin gestionarea riguroasă a banilor alocaţi de la bugetul de stat, să folosească o parte din sumă pentru a plăti obligaţii financiare către EBU".

"Aceste obligaţii includ, pe lângă drepturi de difuzare a programelor de televiziune culturale, sportive, de divertisment sau de ştiri, contribuţii, taxe, cotizaţii, abonamente, licenţe pentru transmisii şi cheltuieli tehnice, precum şi orice alte cheltuieli pe care le presupune calitatea de membru al acestui organism internaţional", se adaugă în precizarea transmisă.

În ceea ce priveşte contextul acestei decizii a Guvernului, TVR a explicat: "Iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice vine după ce, pe fondul situaţiei financiare dificile generată de subfinanţarea cronică a televiziunii publice şi a datoriilor istorice pe care le instituţia le înregistrează la EBU, TVR nu a reuşit să contracteze drepturile de difuzare pentru EURO 2016, iar reprezentantul României a fost eliminat de la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici