TVR vrea credit de 10-15 milioane Euro pentru a-i compensa pe cei 1.000 de disponibilizaţi

Valentin Nicolau, membru al CA al TVR, a declarat, miercuri, la audierile din Comisiile de Cultură ale Parlamentului, că TVR încearcă să contracteze un credit comercial de 10-15 milioane de Euro, cât reprezintă contravaloarea plăţilor compensatorii pentru cei 1000 de angajaţi ce vor fi concediaţi.

764 afișări
Imaginea articolului TVR vrea credit de 10-15 milioane Euro pentru a-i compensa pe cei 1.000 de disponibilizaţi

TVR vrea credit de 10-15 milioane Euro pentru a-i compensa pe cei 1.000 de disponibilizaţi (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Salariile compensatorii, estimate între 10 şi 15 milioane de Euro, ele sunt o ficţiune, pentru că banii nu există. Se încearcă a se lua un credit comercial de la bancă. În condiţiile astea, nu ştiu ce bancă comericală ar putea să acorde unei televiizuni care are 170 e milioane de Euro gaură un credit comercial şi nici nu are cu ce să-l garanteze", a spus Nicolau.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Cameră, Raluca Turcan, a ironizat această măsură pe care TVR doreşte să o promoveze în planul său de refresare economică a instituţiei.

"Deci plăţile compensatorii presupun ca TVR să ia un credit să de afară nişte oameni ca să-şi acopere nişte datorii. Mie îmi sună interesant, bun din punct de vedere managerial", a spus Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici