TVR vrea să le impună colaboratorilor săi contracte care să excludă colaborarea cu alte posturi TV

TVR vrea să impună tuturor colaboratorilor săi un contract care va exclude o dublă colaborare a acestora, în mod constant, la Televiziunea Publică şi la un alt post de televiziune, documentul urmând să intre în atenţia Comitetului Director din Societatea Română de Televiziune (SRTv).

116 afișări
Imaginea articolului TVR vrea să le impună colaboratorilor săi contracte care să excludă colaborarea cu alte posturi TV

TVR vrea să le impună colaboratorilor săi contracte care să excludă colaborarea cu alte posturi TV (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din TVR, noul contract cadru urmează să fie discutat în şedinţa de marţi a Comitetului Director al TVR.

În acest sens, Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, a declarat pentru MEDIAFAX că jurnaliştii care realizează o emisiune la Televiziunea Publică nu se mai pot duce la alte televiziuni.

"Am pus o regulă. Dacă cineva face o emisiune la TVR, nu mai poate să se ducă la alte televiziuni. Dacă ai o emisiune la TVR, nu te mai poţi duce în altă parte. Ideea nu este să renunţăm la colaboratori. Nu am renunţat la colaboratorii invitaţi", a explicat Alexandru Lăzescu.

El a precizat că, pentru propriile emisiuni, TVR poate să găsească "soluţii interne". O astfel de soluţie a fost găsită în cazul "Ediţiilor Speciale" difuzate pe TVR 1, în care Ramona Avramescu i-a avut ca invitaţi pe preşedintele Traian Băsescu şi pe premierul Emil Boc.

Unul dintre colaboratorii TVR este jurnalistul Liviu Mihaiu, care este realizator de programe la Radio Guerrilla.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii Române din 13 iulie, Liviu Mihaiu le predă mici lecţii de ecologie telespectatorilor în emisiunea "Verde-n faţă", difuzată pe TVR 1 pe perioada verii. Tot la TVR 1, în grila de primăvară, Liviu Mihaiu a moderat talk-show-ul "Între bine şi rău", care pe perioada verii a ieşit din grila Televiziunii Române.

Contactat de MEDIAFAX, Horia Romanescu, directorul de programe al Televiziunii Publice, a spus că pentru emisiunea "Verde-n faţă", între TVR şi Liviu Mihaiu s-a încheiat un contract pentru grila de vară. "Cu Liviu Mihaiu nu este nicio problemă. Am făcut un contract cu el pentru grila de vară", a spus Romanescu.

Întrebat despre o eventuală revenire în grila de toamnă a TVR 1 a talk-show-ului "Între bine şi rău", Horia Romanescu a mai spus că nu s-a luat o decizie în acest sens.

Pe de altă parte, un alt colaborator al postului de televiziune public - Luca Niculescu, redactor-şef al RFI România - continuă să modereze împreună cu Oana Popescu emisiunea "Arena publică", difuzată în fiecare joi, la TVR 1, în grila de vară, potrivit lui Horia Romanescu.

Alexandru Lăzescu, noul preşedinte-director general al TVR, a spus într-un interviu acordat MEDIAFAX, imediat după preluarea şefiei SRTv, că va face o evaluare a situaţiei din Televiziunea Română. Totodată, el spunea atunci că şi-ar dori "oameni de valoare" la TVR.

"Şi nu am să vă mint să nu vă spun că, dacă vom putea să aducem oameni de valoare din zona publicistică sau din zona de producţie de programe în televiziune şi vom fi tentanţi şi pentru ei din punctul de vedere al ofertei - şi nu mă refer numai la oferta financiară, ci la ceea ce pot să facă aici -, sigur că orice instituţie încearcă să-şi aducă resurse umane. Media ţine în mod esenţial de resursele umane, nu este fabrică. Într-o fabrică mai ai şi maşini, aici principala resursă sunt oamenii. Nu elimin din start nimic", a spus atunci Lăzescu.

În momentul de faţă, Alexandru Lăzescu spune că poartă "tot felul de negocieri", "şi în partea de jurnalistică şi în alte zone".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici