Twitter, Facebook şi Livejournal, în continuare vizate de atacuri cibernetice

Reţelele de socializare pe Internet Twitter, Facebook şi Livejournal au fost în continuare luni ţinta unor atacuri cibernetice, la patru zile după lansarea unei ofensive menite să reducă la tăcere paginile unui utilizator georgian găzduite pe toate cele trei site-uri.

22 afișări
Imaginea articolului Twitter, Facebook şi Livejournal, în continuare vizate de atacuri cibernetice

Twitter, Facebook şi Livejournal, în continuare vizate de atacuri cibernetice

"Atacurile continuă, dar am reuşit să facem astfel încât acestea să nu influenţeze funcţionarea reţelei Twitter", a declarat Biz Stone, cofondator al site-ului.

Facebook a declarat la rândul său că se confruntă cu atacuri care vizează blocarea serviciilor, constând în paralizarea unui site suprasolicitând conexiunile de pe calculatoare infectate. Aceste atacuri sunt însă "nesemnificative", potrivit conducerii Facebook.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Livejournal a declarat că atacurile împotriva site-ului continuă, dar că Livejournal funcţionează în continuare bine.

Pagina utilizatorului georgian, "Cyxymu", ţinta atacurilor de joia trecută, este în prezent greu accesibilă pe site-ul Livejournal.

În schimb, pe site-ul Twitter, postările acestuia sunt din nou accesibile. Luni, "Cyxymu" a postat un link către o scrisoare adresată preşedintelui rus Dmitri Medvedev.

"Cyxymu" este pseudonimul unui georgian în vârstă de 34 de ani, care predă cursuri de economie la Universitatea din Tbilisi, capitala georgiană.

Săptămâna trecută, paginile pe care acesta le-a deschis pe site-urile Twitter, Facebook şi Livejournal au fost ţinta unor "atacuri la scară mare" în spatele cărora s-ar putea afla "anumite organizaţii ruse".

Atacurile au blocat site-ul Twitter pentru câteva ore.

În postările sale, "Cyxymu" critica rolul Moscovei în conflictul dintre Rusia şi Georgia, din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici