Un adolescent de 16 ani debutează ca scriitor la Gaudeamus

Alexandru Cîrciumaru, un adolescent în vârstă de 16 ani, îşi va lansa prima lui carte - volumul de poezii "Ploaie de vară" - sâmbătă, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, devenind astfel unul dintre cei mai tineri autori din România.

898 afișări
Imaginea articolului Un adolescent de 16 ani debutează ca scriitor la Gaudeamus

Un adolescent de 16 ani debutează ca scriitor la Gaudeamus

Alexandru Cîrciumaru este cel mai tânăr scriitor de la ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

Volumul său de poezii "Ploaie de vară" va fi lansat sâmbătă, de la ora 17.00, la standul Bibliotecii Metropolitane de la Gaudeamus, unde tânărul scriitor va intra în dialog cu cititorii şi va da autografe.

Cartea "Ploaie de vară" a apărut la Editura "Sfântul Ierarh Nicolae" şi cuprinde "69 de poeme incendiar adolescentine, scrise «cu colţul inimii», cum ar fi spus Nichita Stănescu".

"«Ploaie de vară» este volumul meu de debut. Am scris şi două romane, sunt terminate şi vor fi lansate anul viitor. Acum caut o editură pentru a le putea lansa", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Cîrciumaru.

Alexandru Cîrciumaru are 16 ani şi este elev la Liceul "Ştefan Odobleja" din Bucureşti.

Târgul internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură 2011 se desfăşoară între 23 şi 27 noiembrie, în Pavilionul Central al complexului Romexpo din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici