Un eveniment românesc la Târgul de carte de la Frankfurt: traducerea în germană a romanului "Fantoma din moară" de Doina Ruşti

Anul acesta, Târgul de carte Frankfurter Buchmesse se va desfăşura în perioada 11-15 octombrie şi va fi deschis de Angela Merkel şi de Emmanuel Macron.

270 afișări
Imaginea articolului Un eveniment românesc la Târgul de carte de la Frankfurt: traducerea în germană a romanului  "Fantoma din moară" de Doina Ruşti

Un eveniment românesc, la cel mai mare târg de carte de la Frankfurt: traducerea în germană a romanului "Fantoma din moară" de Doina Ruşti

La Târg vor participa unii dintre scriitorii cei mai bine cotaţi ai momentului precum Margaret Atwood, Dan Brown, Nicholas Sparks, Michel Houellebecq, Ken Follett, Cecilia Ahern, Paula Hawkins, Alain Mabanckou, Leila Slimani şi mulţi alţii. Franţa, care este este ţară-invitată, a anunţat prezenţa a 180 de scriitori.

Tematic, ediţia de anul acesta a cel mai vechi târg de carte a ales tema libertăţii de exprimare, cu trimitere în special la scriitorii din Turcia.

Printre evenimetele Frankfurter Buchmesse se numără şi lansarea Romanului "Fantoma din moară" de Doina Ruşti, apărut recent la Klak Verlag, din Berlin (trad. Eva Ruth Wemme).

Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, la ora 12:00, la standul României, în formula unui dezbateri pe marginea cărţii, despre istorie şi vinovăţie. Alături de Doina Ruşti, sunt invitaţi Jan Cornelius şi Jörg Becken, istoric şi editor berlinez.

Romanul "Fantoma din moară", apărut în 2008 (ed. Polirom), este o parabolă complexă a comunismului românesc, un roman dens şi apăsător despre labilitatea adevărului. Povestea cutremurătoare a unei învăţătoare din anii ʼ80 se întâlneşte peste timp cu suferinţa unui dascăl din perioada interbelică. Amestec de realitate şi fantastic, scris în formula unui thriller, romanul devine treptat o frescă a perioadei comuniste, de la stalinism la căderea Zidului Berlinului.

"Fantoma din moară" a fost recompensat cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România.

Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale, unele reeditate în colecţia Top 10+, amintim "Fantoma din moară" (2008), "Zogru" (2006) şi "Lizoanca" (2009), "Manuscrisul fanariot" (2015) şi "Mâţa Vinerii" (2017).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.

Pagină web a autoarei: http://doinarusti.ro

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici