Un film de animaţie după "Micul prinţ" va apărea pe marile ecrane

Un film de animaţie adaptat după cartea "Micul prinţ", de Antoine de Saint-Exupéry, care trebuie să fie lansat în 2014, va fi realizat de Mark Osborne, cel care semnează şi regia lungmetrajului "Kung Fu Panda", informează variety.com.

702 afișări
Imaginea articolului Un film de animaţie după "Micul prinţ" va apărea pe marile ecrane

Un film de animaţie după "Micul prinţ" va apărea pe marile ecrane (Imagine: www.wikipedia.org)

"Micul prinţ", care va fi realizat 3D, va beneficia de un buget de 45 de milioane de euro. Producţia franceză va fi semnată de Dimitri Rassam şi Aton Soumache, care a produs şi o adaptare pentru televiziune a cărţii lui Saint-Exupéry. Serialul de 52 de episoade va fi difuzat pe France 3 începând de la Crăciun şi, de asemenea, în 80 de alte ţări.

Pentru realizarea versiunii pentru marele ecran, producătorii au ales unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de filme de animaţie - Mark Osborne, cel care a semnat şi "Kung Fu Panda", animaţie care a înregistrat încasări de 633 de milioane de dolari în întreaga lume.

"Faptul că Mark Osborne este implicat oferă, la nivel internaţional, o garanţie a calităţii, el aduce sensul său oferit poveştii şi experienţa sa", a declarat Dimitri Rassam.

Producţia filmului va începe în 2012, în timp ce lansarea pe marile ecrane va avea loc în 2014.

La începutul lunii octombrie, a fost anunţat un serial după cartea "Micul prinţ", realizat de moştenitorii scriitorului şi produs de Aton Soumache, care va fi difuzat de la Crăciun pe postul public francez France 3 şi în peste 80 de ţări.

Povestirea modernă "Micul prinţ/ Le Petit Prince" a apărut în 1943, având deviza "Numai cu inima poţi vedea bine, lucrurile esenţiale rămân ascunse ochilor". Cartea s-a bucurat în epoca de după război de o mare popularitate în rândul tinerilor, dar şi al adulţilor. Micul locuitor al unei planete minuscule porneşte într-o lungă călătorie prin lume ca să caute adevăratul sens al vieţii.

În cursul peregrinărilor sale ajunge să-şi dea seama că pentru a fi fericit "ajunge să te gândeşti că undeva, printre milioane de stele, există fiinţa iubită", iar ceea ce conferă un sens existenţei sunt relaţiile dintre oameni, care implică şi responsabilitatea fiecăruia pentru soarta celorlalţi.

De la prima sa apariţie şi până în prezent cartea s-a vândut în circa 134 de milioane de exemplare, fiind tradusă în 220 de limbi şi dialecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici