Un film despre anexarea Peninsulei Crimeea va fi realizat în Rusia, cu un buget de 4 milioane de dolari

Un lungmetraj despre anexarea Peninsulei Crimeea va fi realizat în Rusia cu un buget de 4 milioane de dolari şi va fi regizat de Taisia Igumentseva, recompensată cu premiul I al secţiunii Cinéfondation la ediţia din 2012 a Festivalului de Film de la Cannes.

100 afișări
Imaginea articolului Un film despre anexarea Peninsulei Crimeea va fi realizat în Rusia, cu un buget de 4 milioane de dolari

Un film despre anexarea Peninsulei Crimeea, realizat în Rusia, cu un buget de 4 milioane de dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Anatoly Sivushov, directorul companiei Avatar Film, care a produs serialul TV de mare succes "Brigada", a anunţat acest proiect cinematografic luni, la Festivalul de la Cannes. Bugetul producţiei va fi de 4 milioane de dolari, iar Avatar Film intenţionează să obţină o parte din finanţare din fonduri publice, informează hollywoodreporter.com.

"Ne-ar plăcea să spunem o poveste a unor oameni reali, să ne concentrăm în principal pe perspectiva umană", a spus Sivushov, citat de cotidianul rus RBK Daily.

"Acest subiect a îngrijorat milioane de oameni vreme îndelungată şi cred că este actual şi reprezintă o bună oportunitate pentru o activitate creativă", a declarat la rândul ei cineasta Taisia Igumentseva, pentru postul de radio Business FM.

În 2012, Igumentseva a câştigat premiul I al secţiunii Cinéfondation de la Cannes, pentru scurtmetrajul ei studenţesc "Doroga Na", iar lungmetrajul ei de debut, "Otdat Kontsy", a avut premiera la Cannes în 2013.

Vestea despre numirea acestei cineaste în vârstă de 25 de ani pentru a regiza un astfel de film a stârnit controverse puternice pe platformele de socializare din Rusia, iar mulţi dintre internauţii ruşi au acuzat-o pe Taisia Igmentseva că a acceptat acest proiect pentru a face propagandă în favoarea Kremlinului.

Ea a răspuns acestor critici spunând că nu a semnat niciun contract şi că deocamdată este prea devreme pentru a discuta această chestiune.

Compania Avatar Film a depus o cerere de finanţare a filmului la Ministerul Culturii din Rusia, însă i-a fost refuzată, întrucât data limită de depunere a dosarului de finanţare expirase deja. Totuşi, ministerul rus a sugerat reprezentanţilor companiei să depună dosarul la o altă agenţie de stat din Rusia care administrează fonduri pentru industria cinematografică - Fondul pentru Cinematografie.

Între timp, cineastul Artur Moyakov, care filma un marş neautorizat al tătarilor din Crimeea, a fost arestat, luni, în peninsulă. Săptămâna trecută, regizorul Oleg Sentsov a fost arestat în Crimeea, transportat la Moscova şi se află în prezent în închisoarea Lefortovo. Cineastul este acuzat de tentativă de organizare a unui atac terorist. Cineaştii din Rusia şi din Ucraina au cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici