Un jurnalist al agenţiei Reuters, concediat pentru complicitate la acţiuni de piraterie online

Un jurnalist acuzat că a fost complicele grupului de piraţi cibernetici Anonymous, care s-a conectat ilegal la un server cu scopul de a modifica un articol publicat pe site-ul cotidianului Los Angeles Times, a fost concendiat de agenţia de presă Reuters.

392 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist al agenţiei Reuters, concediat pentru complicitate la acţiuni de piraterie online

Un jurnalist al agenţiei Reuters, concediat pentru complicitate la acţiuni de piraterie online (Imagine: Shutterstock)

Matthew Keys, în vârstă de 26 de ani, a confirmat această informaţie prin intermediul unui mesaj pe Twitter: "Tocmai am închis telefonul. Reuters m-a concediat, concedierea este efectivă începând de astăzi. Sindicatul nostru va protesta. Veţi afla mai multe ceva mai târziu".

Un purtător de cuvânt al agenţiei Reuters a confirmat faptul că Matthew Keys "nu mai face parte din companie", însă a refuzat să facă alte comentarii.

Ministerul de Justiţie a anunţat, luna trecută, punerea sub acuzare a tânărului jurnalist, pentru comiterea, în statul California, a unor acte de piraterie online, realizate înainte de a se angaja la agenţia Reuters. El riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Potrivit actului de acuzare, alcătuit de un juriu din Sacramento, Matthew Keys a furnizat membrilor grupului Anonymous parolele necesare pentru a se conecta la un server al grupului Tribune Co, proprietarul publicaţiei Los Angeles Times, în decembrie 2010.

El fusese concediat cu două luni înainte din funcţia de producător web într-un post de televiziune din Sacramento, KTXL FOX 40, deţinut tot de grupul media Tribune Co.

Un pirat cibernetic a folosit parolele furnizate de Keys pentru a intra pe serverul Tribune cu scopul de a modifica un articol apărut pe site-ul cotidianului Los Angeles Times.

Matthew Keys a fost apoi angajat de agenţia Reuters, în anul 2012, la peste un an de la faptele de care este acuzat în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici