Un nou proces privind asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, la 5 august

Noul proces privind asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia va începe la 5 august la Moscova, au anunţat, miercuri, agenţiile ruse, citându-l pe avocatul victimei.

24 afișări
Imaginea articolului Un nou proces privind asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, la 5 august

Un nou proces privind asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, la 5 august (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Audierile preliminare sunt fixate la 5 august", a declarat avocatul Anna Staviţkaia, potrivit agenţiei Interfax.

Curtea Supremă rusă a anulat la 25 iunie verdictul de achitare a trei suspecţi de crimă şi a ordonat reexaminarea dosarului.

Anna Politkovskaia, care lucra la publicaţia Novaia Gazeta şi care se afla printre puţinii jurnalişti ce au continuat să se ocupe de problema războiului din Cecenia şi încălcările dreptului omului din timpul preşedinţiei lui Vladimir Putin, a fost împuşcată mortal la 7 octombrie 2006 în imobilul său din Moscova.

Nici comanditarul şi nici motivul crimei nu au fost stabilite, iar presupuşii complici la comiterea acestui asasinat au fost achitaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici