Un nou roman de Melania Mazzucco, în "Biblioteca Polirom"

"O zi perfectă", un nou roman de Melania Mazzucco, autoarea cărţii "Numele ei era Viaţa", apare la Polirom săptămâna aceasta.

2 afișări
Imaginea articolului Un nou roman de Melania Mazzucco, în "Biblioteca Polirom"

Un nou roman de Melania Mazzucco, în "Biblioteca Polirom"

"Numele ei era Viaţa", publicat de Polirom anul trecut, i-a adus scriitoarei italiene mult râvnitul Premiu Strega, un loc pe lista primilor zece prozatori publicaţi în Statele Unite în 2005 şi un clar succes de public.

În "O zi perfectă", apărut în colecţia "Biblioteca Polirom", Mazzucco face o fotografie de grup unei naţiuni, dar şi cronica unei zile doar aparent obişnuite într-un mare oraş contemporan.

Într-o noapte de mai, poliţia pătrunde cu forţa într-un apartament de pe strada Carlo Alberto: cineva a auzit focuri de armă şi strigăte de ajutor. Poate e doar o alarmă falsă, dar poate fi şi o crimă. Un flashback de 24 de ore şi un grup de personaje urmărite minut cu minut îi fac pe cititori să trăiască o zi plină de evenimente, dar care nu pare prin nimic diferită de celelalte. Camilla împlineşte şapte ani, Zero face să explodeze prima sa bombă, Emma îşi pierde locul de muncă, Elio rosteşte un discurs electoral greşit, Valentina îşi face un piercing, Maja descoperă casa mult visată, Kevin îşi găseşte o soţie, Sasha sărbătoreşte cei zece ani de când e împreună cu iubitul său, Antonio îşi vede soţia pentru ultima oară, iar cineva trage cinci focuri de pistol. Căile personajelor se încrucişează într-o Romă frenetică, surprinzătoare, tensiunea creşte, iar vieţile lor par că stau să explodeze în mii de bucăţi. Un singur gest, un cuvânt ar putea devia însă cursul istoriei, ar putea schimba sfârşitul.

Melania G. Mazzucco, născută în 1966, a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii "La Sapienza". A debutat în 1996 cu romanul "Il bacio della Medusa", finalist la premiile literare Strega şi Viareggio. Doi ani mai târziu publică "La camera di Baltus", din nou finalist al Premiului Strega, iar în 2000 este laureată a premiilor Napoli şi Vittorini cu "Lei cosi amata". Trei ani mai târziu apare "Vita"/"Numele ei era Viaţa", o carte tradusă până acum în 18 limbi şi ecranizată în regia lui Paolo Virzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici