Un nou volum inspirat din universul "Star Wars" va conţine în premieră un personaj gay

Un nou volum inspirat din universul francizei cinematografice "Războiul stelelor/ Star Wars" va conţine în premieră un personaj gay, o lesbiană, care se va numi Moff Mors.

127 afișări
Imaginea articolului Un nou volum inspirat din universul "Star Wars" va conţine în premieră un personaj gay

Un nou volum inspirat din universul "Star Wars" va conţine în premieră un personaj gay

Volumul se va intitula "Lords of the Sith" şi este scris de Paul S. Kemp. Potrivit site-ului Big Shiny Robot, Moff Mors este "un cetăţean al Imperiului care a făcut câteva greşeli foarte mari" şi care "din întâmplare este şi lesbiană", informează huffingtonpost.com.

Shelly Shapiro, editorul seriei de cărţi "Star Wars" publicate de editura Del Rey, spune că, deşi Moff Mors depăşeşte o barieră, devenind primul personaj gay din această franciză, includerea ei în noul volum reprezintă o decizie "perfect naturală", deoarece relaţiile între persoane de acelaşi sex nu reprezintă o noutate în volumele inspirate din această franciză.

"Există atât de multă diversitate în Univers - ar trebui să existe diversitate şi în «Star Wars». Vezi toate acele specii diferite şi ar fi o naivitate să nu recunoşti faptul că există o mare diversitate şi în rândul oamenilor", a spus ea.

"Dacă există un mesaj în toate aceste lucruri, atunci acest mesaj se referă la faptul că «Star Wars» este la fel de divers (sau poate chiar mai divers, pentru că universul său conţine şi specii extraterestre) precum este omenirea de diversă în viaţa reală şi noi nu vrem să pretindem că nu ar fi aşa", a adăugat Shelly Shapiro.

Scenaristul Paul S. Kemp a confirmat această informaţie pe Twitter.

"Nu am consultat statisticile demografice pentru a mă adresa acestui grup de persoane. Scriu ceea ce vreau. Asta e tot. Este adevărat că în «Lords of the Sith» există un personaj care este o lesbiană. Orientarea ei sexuală este o caracteristică la fel de importantă cu informaţia potrivit căreia părul ei este negru. S-a potrivit pur şi simplu în povestea mea", a scris Paul S. Kemp în acel mesaj.

Personajele gay la care s-a referit Shelly Shapiro au apărut în romanele din seria "Legacy of the Force" scrise de Karen Travis, iar un alt personaj gay - o lesbiană - a apărut în jocul video din 2003 "Knights of the Old Republic", însă nici seria de volume, nici jocul video nu fac parte din seria originală de produse derivate care a fost agreată de producătorii francizei "Star Wars".

Volumul "Lords of the Sith" va fi publicat în Statele Unite pe 25 aprilie.

Grupul Disney intenţionează să lanseze o nouă trilogie "Star Wars" începând din 2015 şi până în 2019. Potrivit presei de specialitate, personaje îndrăgite din trilogia originală, Yoda, Han Solo şi Boba Fett, ar putea deveni protagoniştii unor filme individuale care le vor fi dedicate. "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care va fi lansat în decembrie, a fost votat filmul cel mai aşteptat al anului 2015 şi este marele favorit la casele de pariuri care consideră că acest lungmetraj SF are cele mai mari şanse să devină pelicula cu cele mai mari încasări din acest an.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care vor continua seria "Războiul Stelelor/ Star Wars" cu trei noi filme.

Cel mai nou film din seria "Războiul Stelelor", "Star Wars: The Force Awakens", este regizat de J.J. Abrams şi are premiera prevăzută pentru 18 decembrie 2015.

Franciza "Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

Cineastul american George Lucas, creatorul francizelor "Războiul Stelelor/ Star Wars" şi "Indiana Jones", s-a aflat printre cele 24 de personalităţi din universul artelor şi al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Naţională pentru Arte şi Litere, de preşedintele Barack Obama, în iulie 2013, la Casa Albă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici