Un pian la care a cântat Mozart, scos la licitaţie

Un pian la care a cântat Wolfgang Amadeus Mozart a fost descoperit în Germania şi va fi scos la licitaţie de casa Christie's, a anunţat, miercuri, postul de televiziune SWR.

55 afișări
Imaginea articolului Un pian la care a cântat Mozart, scos la licitaţie

Un pian la care a cântat Mozart, scos la licitaţie (Imagine: www.emersonkent.com)

Martin Becker, un fabricant de piane din landul Baden-Baden, a achiziţionat acest instrument muzical la mijlocul anilor '80, de la un anticar din Strasbourg (Franţa). Punerea în vânzare, de către casa de licitaţii Christie's, a acestui pian a reţinut atenţia unui specialist în istoria muzicii.

După ce a recunoscut pianul într-un tablou expus la Viena, care îl prezintă pe compozitorul austriac Joseph Haydn în faţa clapelor, specialistul în istoria muzicii a dorit să afle dacă era vorba "de acel instrument muzical, căutat de mult timp, la care Mozart a cântat în timpul sejurului său la Strasbourg", au explicat reprezentanţii postului SWR.

În aceste zile, o comisie de experţi examinează istoria şi documentele de provenienţă ale pianului.

Filiala germană a casei de licitaţii Christie's a confirmat că acest pian este unul din cele opt exemplare cunoscute care au fost fabricate în 1775 de Christian Baumann în oraşul Zweibrücken din landul Renania-Palatinat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici