Un portret al lui Francis Bacon, vândut pentru 6,97 milioane de euro

Un portret neterminat al artistului Francis Bacon, realizat de pictorul Lucian Freud, nepotul celebrului psihanalist Sigmund Freud, a fost vândut pentru 6,97 milioane de euro în cadrul unei licitaţii care a avut loc duminică, la Londra.

60 afișări
Imaginea articolului Un portret al lui Francis Bacon, vândut pentru 6,97 milioane de euro

Un portret al lui Francis Bacon, vândut pentru 6,97 milioane de euro (Imagine: www.christies.com)

Francis Bacon şi Lucian Freud, unii dintre cei mai influenţi artişti britanici postbelici, au fost prieteni apropiaţi.

Portretul realizat de Freud este unul dintre cele două care îl au ca subiect pe Bacon, iar valoarea lui este cu atât mai mare cu cât celălalt a fost furat în 1988, când a fost expus la Berlin.

Portretul scos, duminică, la licitaţie a fost pictat între anii 1956 - 1957 şi îl prezintă pe Francis Bacon cu ochii plecaţi.

"Opera oferă o privire asupra metodelor de lucru ale artistului într-un moment critic din dezvoltarea sa ca pictor", au declarat reprezentanţii casei de licitaţie Christie's.

Pictura s-a aflat în posesia proprietarului ei din 1972 şi a fost rareori expusă în public.

În mai, un triptic al lui Francis Bacon, "Triptic, 1976", a fost vândut pentru suma record de 86,2 milioane de dolari la o licitaţie de artă contemporană organizată, la New York, de casa Sotheby's.

La numai o zi distanţă, pictura "Benefits Supervisor Sleeping", semnată de Lucian Freud, a stabilit un nou record pentru un artist în în viaţă, fiind vândută pentru 33,64 milioane de dolari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici