Un portret al lui Shakespeare, pictat în timpul vieţii, prezentat la Londra

Un portret al dramaturgului William Shakespeare, despre care specialiştii britanici au indicat că ar fi singurul realizat în timpul vieţii acestuia, a fost prezentat, luni, la Londra.

297 afișări
Imaginea articolului Un portret al lui Shakespeare, pictat în timpul vieţii, prezentat la Londra

Un portret al lui Shakespeare, pictat în timpul vieţii, prezentat la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De-a lungul timpului au existat numeroase controverse legate de originalitatea mai multor portrete ale Bardului, multe dintre acestea fiind catalogate de specialişti drept false, informează bbc.co.uk.

Însă profesorul Stanley Wells, preşedinte al The Shakespeare Birthplace Trust, spune că va oferi în curând dovezi că acest portret, pictat în 1610, prezintă chipul real al dramaturgului.

Tabloul - un ulei pe pânză - a fost realizat cu şase ani înainte de decesul lui Shakespeare, pe când acesta avea 46 de ani.

Se pare că tabloul a fost păstrat timp de secole de aceeaşi familie şi a fost moştenit de restauratorul de artă Alec Cobbe. În 2006, el a vizitat National Portrait Gallery şi a văzut un portret al lui Shakespeare care era expus în Folger Shakespeare Library, în Washington. Pictura fusese acceptată un timp ca fiind un portret al dramaturgului realizat în timpul vieţii acestuia, însă ideea a fost desfiinţată de specialişti cu 70 de ani înainte. Cobbe şi-a dat seama că tabloul prezenta similarităţi cu portretul pe care îl deţinea el. El este cel care l-a contactat pe Wells, care, iniţial, a privit noul portret cu scepticism. Însă, în urma analizelor efectuate prin mijloace tehnice moderne, Wells a indicat că este aproape 100% convins că acesta este unicul portret al lui Shakespeare pictat în timpul vieţii acestuia, potrivit Time.

Portretul va fi expus la The Shakespeare Birthplace Trust, în Stratford-upon-Avon, pe 23 aprilie, ziua de naştere a dramaturgului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici