Un portret de Francis Bacon, scos la licitaţie

Un portret realizat de artistul britanic Francis Bacon, cumpărat cu suma de 31.500 de lire sterline în 1971, şi evaluat în prezent la 8,8 milioane de dolari, va fi scos la licitaţie în luna februarie, au anunţat, miercuri, reprezentanţii casei Christie's din Londra.

37 afișări
Imaginea articolului Un portret de Francis Bacon, scos la licitaţie

Un portret de Francis Bacon, scos la licitaţie

"Man in Blue VI", datând din 1954, face parte dintr-o serie de şapte tablouri. Identitatea bărbatului surprins în tablou nu este cunoscută, iar experţii consideră că pictura a fost realizată după un model viu şi nu după o fotografie, care era metoda preferată de lucru a lui Bacon.

Tabloul provine dintr-o perioadă creativă foarte fertilă din cariera artistului, când acesta era implicat într-o furtunoasă poveste de dragoste cu pilotul Peter Lacy.

Această lucrare va fi scoasă la licitaţie pentru prima oară, deoarece s-a aflat în posesia unei singure persoane în ultimii 40 de ani.

Potrivit informaţiilor casei Christie's, în 1995, Bacon s-a mutat din casa pe care o împărţea cu Lacy şi a închiriat o cameră de hotel, unde se presupune că l-a întâlnit pe bărbatul care i-a pozat ca model pentru seria de şapte tablouri din care face parte această operă.

Lucrarea este evaluată la un preţ cuprins între 5,8 şi 8,8 milioane de dolari şi va fi scoasă la licitaţie pe 11 februarie, în sala de artă postbelică şi contemporană a casei Christie's. Tabloul va fi expus publicului larg la sediul casei Christie's din Londra, în perioada 1 şi 11 februarie.

Experţii consideră că şedinţa de licitaţii, care include şi alte lucrări, semnate de Jeff Koons, Willem de Kooning şi Mark Rothko, va genera încasări de 15 milioane de lire sterline (22 de milioane de dolari).

Francis Bacon (1909 - 1992) a fost un pictor britanic de origine irlandeză, unul din cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea. În opera lui, realizată pe suprafeţe mari, este tematizată în special suferinţa corpului omenesc şi precaritatea fiinţei umane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici